Open Close

Αμοιβαία Μετεγγραφή Φοιτητών 2023!

Τι είναι η αμοιβαία μετεγγραφή φοιτητών;

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση με Αριθμ. 207358/ΓΔ6 ((ΦΕΚ 3573/Β΄) και την τροποποιητική με  Αριθμ. 181819/Ζ1/2015(ΦΕΚ 2462/Β) ρυθμίζονται τα θέματα για την «αμοιβαία μετεγγραφή» φοιτητών.

Οι φοιτητές σε Σχολές ή Τμήματα των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν αμοιβαία μετεγγραφή:

  • χωρίς τον περιορισμό εισοδηματικού κριτηρίου ή
  • κριτηρίου ποσόστωσης, εφόσον φοιτούν σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Η αμοιβαία μετεγγραφή  δεν επιτρέπεται από και προς Πανεπιστήμια των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης.
Η  αμοιβαία μετεγγραφή δύναται να πραγματοποιηθεί σε αντίστοιχες Σχολές ή Τμήματα, υπό την προϋπόθεση εγγραφής στο ίδιο εξάμηνο σπουδών.

 

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Η κοινή αίτηση υποβάλλεται έως την 20η Νοεμβρίου!

Απαραίτητα δικαιολογητικά

  • Βεβαίωση εγγραφής του Τμήματος προέλευσης.
  • Κοινή αίτηση των δύο ενδιαφερομένων φοιτητών για αμοιβαία μετεγγραφή, η οποία υποβάλλεται στις Αντίστοιχες Σχολές / Τμήματα των Α.Ε.Ι.

Η διαδικασία μετεγγραφής ολοκληρώνεται με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος του Α.Ε.Ι. ή του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου/Διοικούσας Επιτροπής της Α.Ε.Α., η οποία εκδίδεται έως την 5η Δεκεμβρίου εκάστου ακαδημαϊκού έτους.

Η εγγραφή των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί από τις Γραμματείες των Σχολών/Τμημάτων Υποδοχής, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι προσκομίσουν τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης διαγραφής τους από το Τμήμα προέλευσης.

Η Γραμματεία του Τμήματος προέλευσης υποχρεούται να αποστείλει υπηρεσιακά το φάκελο του φοιτητή, όπου περιλαμβάνεται και η βεβαίωση διαγραφής του.

Οι αιτούντες δικαιούνται να υποβάλλουν Αίτηση Θεραπείας εντός δέκα (10) ημερών από την ανακοίνωση των αποφάσεων.

Οι μεταφερόμενοι φοιτητές δύνανται να κάνουν χρήση των διατάξεων του άρθρου 35 του Ν. 4115/2013 (ΦΕΚ 24 Α΄) για την αναγνώριση μαθημάτων.

 

Επιμέλεια: Ζωγραφιά Βακάλογλου, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας | EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας 

Comments are closed.