Open Close

Ξανά διά ζώσης και με πλήθος εκπλήξεων ο 12ος κύκλος του Teen Business School στα τέλη Ιουνίου

Ξανά διά ζώσης και με πλήθος εκπλήξεων ο 12ος κύκλος του Teen Business School στα τέλη Ιουνίου

 Ο Άγγελος Χαριστέας, Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα περιλαμβάνεται μεταξύ των προσκεκλημένων του 12ου Teen Business School, το οποίο επανέρχεται ξανά διά ζώσης στα τέλη Ιούνιου, με πλήθος επιπλέον εκπλήξεων για όσους μαθητές και μαθήτριες λάβουν μέρος.

Έπειτα από τα δύο επιτυχημένα προγράμματα που διεξήχθησαν εξ αποστάσεως στις διακοπές Χριστουγέννων του 2021 και του Πάσχα του 2022, οι συντελεστές του Teen Business School είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα υποδεχτούν μαθητές και μαθήτριες 14 ως 18 ετών και πάλι από κοντά!

Ο 12ος κύκλος θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 20 έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου, αλλά και τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 (συνολικά 6 ημέρες). Η βάση διεξαγωγής του προγράμματος θα είναι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όμως κάποιες από τις διαλέξεις θα γίνουν και στο εντυπωσιακό κτήριο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Φιλικής Εταιρείας 12 & Ι. Τσιμισκή).

Νέοι και νέες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα πρώτα βήματα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας, να παρακολουθήσουν ποικιλία θεματικών διαλέξεων από έμπειρους και καταξιωμένους εισηγητές, να ακούσουν τις εμπειρίες διακεκριμένων επιχειρηματιών, ενώ θα γνωρίσουν και θα δουλέψουν με άλλα άτομα της ηλικίας τους μέσα σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον δημιουργικής αλληλεπίδρασης και γόνιμης έμπνευσης.

Ταυτόχρονα με την επάνοδο στη διά ζώσης λειτουργία, στο Teen Business School έχουν δρομολογηθεί πολλές εκπλήξεις! Για παράδειγμα, αρκετοί νέοι εισηγητές που θα καλύψουν καινούριες ενότητες όπως η τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing) και ο επαγγελματικός προσανατολισμός. Ξεχωριστοί καλεσμένοι σαν τον δημοφιλέστατο Άγγελο Χαριστέα θα δώσουν το παρών. Περισσότερες ώρες – σε σχέση με τα εξ αποστάσεως προγράμματα – που θα αφιερωθούν σε πληθώρα δημιουργικών δράσεων. Ένα βιβλίο περί επιχειρηματικότητας θα δοθεί ως δώρο, μαζί με άλλο εκπαιδευτικό υλικό. Ενώ, τέλος, δε θα λείψουν και τα ξεχωριστά happenings, που ενθουσιάζουν κάθε φορά τα παιδιά που μετέχουν.

Το Teen Business School θα υλοποιηθεί για ακόμη μια φορά με την υποστήριξη πολλών γνωστών εταιρειών ηλεκτρικές συσκευές Gruppe, EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας, Kleemann, efood, Κριτική, 2ence, ERGON blog, αλλά  και υπό την αιγίδα

  • της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ),
  • της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) αλλά και του γραφείου του Υφυπουργού Χρίστου Δήμα,
  • του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) και
  • του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτομικών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ).

Να σημειωθεί ότι η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με τήρηση όλων των μέτρων κατά του COVID-19, που θα ορίζονται από τα αντίστοιχα υγειονομικά πρωτόκολλα εκείνες τις ημέρες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα https://teenbusinessschool.uom.gr, καθώς και στη σελίδα του Teen Business School στο Facebook (fb.com/teenbusinessschool).

flyer-12o-TBS_page-0001

Επικοινωνία για δημοσιογράφους:

Καθηγητής Κωσταντίνος Φούσκας, τηλ.: 6945 287819

Δωρεάν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από προηγούμενα προγράμματα Teen Business School μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση:

https://drive.google.com/drive/folders/1KW2fYLqZIVOTgSynbDOl5n0EK32aPrbt?usp=sharing

Comments are closed.