Open Close

Standardized Tests και Σπουδές στο Εξωτερικό

Standardized Tests και Σπουδές στο Εξωτερικό

Στην έρευνα για το κατάλληλο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο εξωτερικό θα συναντήσετε ως βασική προϋπόθεση για την εισαγωγή σας σε κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα, κάποιο από τα ακόλουθα standardized tests.

Το κέντρο σπουδών Κουτσοδόντη σου παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία μελέτης και προετοιμασίας για μία σίγουρη επιτυχία στα tests Gmat – Gre – Ielts και Toefl.

Το GMAT (Graduate Management Admissions Test) είναι test ικανότητας το οποίο μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για την αποδοχή των υποψηφιών σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό καθώς απoτελεί κριτήριο αξιολόγησης υποψηφίων από περισσότερα από 6.500 παν/μια στον κόσμο.

Διάρκεια: 3 ώρες και 30 λεπτά (με διαλείμματα)

Περιεχόμενο test: Το GMAT περιλαμβάνει 4 ενότητες.

  • Analytical Writing: Μια έκθεση που αναλύεις ένα επιχείρημα. ( 30 λεπτά)
  • Integrated Reasoning: Μια ενότητα με ερωτήσεις multiple choice, που εξετάζει την ικανότητα του υποψηφίου να αξιολογεί πληροφορίες απεικονισμένες σε διάφορες μορφές και από πολλές πηγές. (12 ερωτήσεις, 30 λεπτά)
  • Quantitave: Ερωτήσεις που εξετάζουν την ικανότητα του υποψηφίου να λύνει προβλήματα και να κατανοεί δεδομένα. (31 ερωτήσεις, 62 λεπτά)
  • Verbal: Ερωτήσεις που εξετάζουν την ικανότητα του υποψηφίου να καταλαβαίνει γραπτό λόγο, να αξιολογεί επιχειρήματα και να διορθώνει γραπτό λόγο σύμφωνα με τα πρότυπα της αγγλικής γλώσσας. (36 ερωτήσεις, 65 λεπτά)

Βαθμολόγηση: Το συνολικό score βασίζεται στο quantitive και στο verbal κομμάτι και κυμαίνεται από 200 – 800.

Το Analytical writing assessment κομμάτι βαθμολογείται από 0-6.

Το Integrated reasoning  κομμάτι βαθμολογείται από 0-8.

Εξέταστρα: 250€

Ισχύς: Τα αποτελέσματα διαρκούν για 5 χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Gmat και την προετοιμασία του πατήστε εδώ.

Το GRE (Graduate Record Examinations) ζητείται από τους υποψήφιους για μεταπτυχιακές, διδακτορικές σπουδές, κυρίως θετικής ή θεωρητικής κατεύθυνσης (MSc, MA, PhD), αλλά και για σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Management κ.α. (MBA, MSc).

Διάρκεια: Περίπου 3 ώρες και 45 λεπτά (6 ενότητες με ένα δεκάλεπτο διάλειμμα μετά την τρίτη)

Περιεχόμενο test: Το GRE General Test είναι χωρισμένο σε 3 μέρη:

  • Verbal Reasoning: Μια ενότητα με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που αξιολογεί την ικανότητα του υποψηφίου να αναλύει και να κατανοεί γραπτό υλικό και σύνθετες πληροφορίες. (2 σετ με 20 ερωτήσεις, 30 λεπτά το κάθε σετ)
  • Quantitive Reasoning: Κυρίως ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και μερικές ερωτήσεις που ζητάνε από τον εξεταζόμενο να εισάγει έναν αριθμό ή να διεξάγει μια μαθηματική σύγκριση. (2 σετ με 20 ερωτήσεις, 35 λεπτά το κάθε σετ)
  • Analytical Writing: Περιλαμβάνει 2 εκθέσεις. Η μια ζητάει να παρουσιάσεις μια οπτική ενός θέματος και η άλλη να αναλύσεις ένα επιχείρημα. Αυτή η ενότητα εξετάζει την ικανότητα να διατυπώνει ο υποψήφιος ιδέες, να παρουσιάζει στοιχεία και να χρησιμοποιεί σωστά την αγγλική γλώσσα. (2 εκθέσεις σε μια ώρα)

Βαθμολόγηση: To Verbal και Quantitive Reasoning μετριέται από 130-170. Το Analytical Writing βαθμολογείται από 0-6. Δεν υπάρχουν βαθμοί pass ή fail, αλλά τα πανεπιστήμια ζητάνε συγκεκριμένο σκορ. Μπορείς να ακυρώσεις τα σκορ σου με το που ολοκληρώσεις το τεστ σου.

Εξέταστρα: 205€

Ισχύς: Τα αποτελέσματα διαρκούν για 5 χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Gre και την προετοιμασία του πατήστε εδώ.

Το TOEFL (Test Of English as a Foreign Language) είναι τεστ που εξετάζει το επίπεδο γνώσης της Αγγλικής γλώσσας. Δίνεται σε περισσότερες από 180 χώρες και πάνω από 9.000 Πανεπιστήμια, Κολέγια, Ινστιτούτα και εκπαιδευτικοί Οργανισμοί σε όλο τον κόσμο ζητάνε ως απαραίτητη προυπόθεση το TOEFL iBT (internet based test) για την ένταξη φοιτητών σε προπτυχιακά, μεταπτυχιακά ή διδακτορικά προγράμματα.

Διάρκεια: Περίπου 3 ώρες (με ένα υποχρεωτικό δεκάλεπτο διάλειμμα στη μέση).

Περιεχόμενο test:  Το test έχει 4 sections: Listening, Reading, Writing και Speaking.

  • Listening Section διαρκεί 41- 57 λεπτά και αποτελείται από 28-39 ερωτήσεις.
  • Reading Section διαρκεί 54- 72 λεπτά και αποτελείται από 3-4 κείμενα με 10 ερωτήσεις για το καθένα.
  • Writing Section διαρκεί 50 λεπτά και αποτελείται από το Integrated Writing όπου ο εξεταζόμενος διαβάζει ένα κείμενο, ακούει ένα διάλογο και στη συνέχεια γράφει σχετική έκθεση και το Independent Writing όπου ο εξεταζόμενος γράφει μια έκθεση ιδεών.
  • Speaking Section διαρκεί 17 λεπτά και εξετάζει την ικανότητα του εξεταζόμενου να μιλάει καλά αγγλικά σε ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Βαθμολόγηση: Κάθε ενότητα βαθμολογείται μέχρι το 30 με το συνολικό σκορ να φτάνει το 120. Οι υποψήφιοι λαμβάνουν αναφορά της απόδοσης τους. Τα εξέταστρα περιλαμβάνουν την αποστολή των σκορ μέχρι και σε 4 πανεπιστήμια (μετά υπάρχει έξτρα χρέωση).

Εξέταστρα: 245€

Ισχύς: Τα αποτελέσματα διαρκούν για 2 χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Toefl και την προετοιμασία του πατήστε εδώ.

Το International English Language Testing System (IELTS) είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση γλωσσομάθειας της Αγγλικής γλώσσας και μπορεί να σας ζητηθεί για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές, ή ακόμα και για εργασία σε χώρες όπου βασική γλώσσα είναι η Αγγλική.

Διάρκεια: 2 ώρες και 30 λεπτά συν 15 λεπτά για το speaking.

Περιεχόμενο test: Το τεστ αποτελείται απο 4 μέρη.

  • Listening Section διαρκεί 30 λεπτά και αποτελείται από 4 parts με 10 ερωτήσεις για το καθένα.
  • Reading Section διαρκεί 60 λεπτά και αποτελείται από τρία κείμενα με 13-14 ερωτήσεις για το καθένα.
  • Writing Section διαρκεί 60 λεπτά και αποτελείται από το Writing Task 1 όπου καλείστε να γράψετε μία αναφορά βασισμένη σε κάποιες πληροφορίες που δίνονται και το Writing Task 2 όπου θα πρέπει να γράψετε μία έκθεση ώς απάντηση σε μία διαφωνία, άποψη ή πρόβλημα.
  • Speaking Section διαρκεί 11-14 λεπτά. Διεξάγεται face-to-face συνέντευξη με εξεταστή.

Βαθμολόγηση: Κάθε ενότητα βαθμολογείται με κλίμακα από 0-9. Οι υποψήφιοι λαμβάνουν ένα συνολικό μέσο σκορ στην ίδια κλίμακα.

Εξέταστρα: 207€

Ισχύς: Τα αποτελέσματα διαρκούν για 2 χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Ielts και την προετοιμασία του πατήστε εδώ.

Το Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντη αποτελεί τη κορυφαία επιλογή προετοιμασίας για παραπάνω από 41 χρόνια. Τα υψηλά scores των 36.000 και πλέον αποφοίτων του κέντρου τους έχουν εξασφαλίσει την εισαγωγή τους σε κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ|ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ|ΕΞΕΛΙΞΗ

Εγγύηση για την επιτυχία

Comments are closed.