Open Close

Teen Business School | Το 1ο Βραβευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Μετά την επιτυχία της «Χριστουγεννιάτικης» διοργάνωσης, ετοιμαζόμαστε για το επόμενο, ανοιξιάτικο ΤeenBusinessSchool!

Το TeenBusinessSchool του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς 10 κύκλους ολιγοήμερης εκπαίδευσης περί επιχειρηματικότητας για νέους και νέες 14 έως 18 ετών, με τελευταίο αυτόν των Χριστούγεννων, ανακοινώνει τη διεξαγωγή του επόμενου προγράμματος το Πάσχα! Πιο συγκεκριμένα, η11ηδιοργάνωση θα διεξαχθεί από την Τρίτη 26 Απριλίου έως την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022, εξ αποστάσεως, δίνοντας και πάλι τη δυνατότητα σε μαθητές από όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα από την άνεση και την ασφάλεια του προσωπικού τους χώρου, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Πρώτος στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος, μέσω μιας πληθώρας διαλέξεων και διαδραστικών ομιλιών, είναι να ωθήσει τους μαθητές-τριες στα πρώτα τους βήματα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας! Οι συμμετέχοντες-ουσες θα εξοικειωθούν με τις έννοιες της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, θα μάθουν τους τρόπους αναζήτησης και αξιολόγησης επιχειρηματικών ιδεών, θα ανακαλύψουν τις βασικές λειτουργίες μιας επιχείρησης και θα έρθουν σε επαφή με άτομα του χώρου, που θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους,  αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι μια επιχειρηματική ιδέα μπορεί να γίνει μια πετυχημένη επιχείρηση!

Δεύτερος στόχος του TeenBusinessSchool είναι να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να αποκτήσουν σφαιρικές γνώσεις πάνω σε ζητήματα που αφορούν τις σπουδές τους. Καθηγητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθώς και άλλοι καταξιωμένοι εισηγητές από τον χώρο της εκπαίδευσης και των επιχειρήσεων, θα δώσουν συμβουλές σχετικά με θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, θα ενημερώσουν για τις τελευταίες τάσεις και απαιτήσεις στην αγορά εργασίας και θα μοιραστούν τρόπους για την ενίσχυση του βιογραφικού τους. Μετά το τέλος του προγράμματος θα δοθεί σε όλους και όλες ηλεκτρονικό πιστοποιητικό συμμετοχής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας!

Ένας ακόμη στόχος του προγράμματος είναι να αποκτήσουν οι μαθητές γνώσεις, μέσα σε ένα όσο το δυνατό πιο ευχάριστο περιβάλλον. Παρά την δυσκολία που δημιουργεί η εξ αποστάσεως λειτουργία του προγράμματος, προωθούνται, ακόμα και με ηλεκτρονικά μέσα, οι συμμετοχικές διαδικασίες μάθησης. Το TeenBusinessSchool, έχει πλέον εμπειρία στις εξ αποστάσεως διοργανώσεις, με μαθητές και γονείς να μένουν πλήρως ικανοποιημένοι από την εμπειρία τους. Περισσότερα σχετικά με τις απόψεις των συμμετεχόντων σε παλαιότερες διοργανώσεις για το πρόγραμμα, υπάρχουν διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του προγράμματος, όπου μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι όλα τα παιδιά έμειναν κατενθουσιασμένα.

Το 11οTeenBusinessSchool θα υλοποιηθεί με την χορηγική, αλλά και τη γενικότερη υποστήριξη των εταιρειών Kleemann, efood, exelixis software, Κριτική, EMPLOY EDU, 2ence, ERGON blog και υπό την αιγίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτομικών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ).

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό υπάρχει στην ιστοσελίδα https://teenbusinessschool.gr, καθώς και τη σελίδα του TeenBusinessSchool στο Facebook (https://www.facebook.com/teenbusinessschool).

Επικοινωνία για δημοσιογράφους:
Καθηγητής Γιάννης Νικολαϊδης, τηλ.: 6977-389.267

Δωρεάν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από προηγούμενα προγράμματα TeenBusinessSchool μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: https://drive.google.com/drive/folders/1KW2fYLqZIVOTgSynbDOl5n0EK32aPrbt?usp=sharing

Δωρεάν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: https://www.flickr.com/photos/128617711@N04/

Comments are closed.