Open Close

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των δημόσιων βιβλιοθηκών της χώρας

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των δημόσιων βιβλιοθηκών της χώρας

Έκτακτη επιχορήγηση ύψους 1,5 εκ. ευρώ θα λάβουν οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες της χώρας από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων του έτους 2021, με απόφαση που υπέγραψε η Υπουργός, Νίκη Κεραμέως.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στηρίζει έμπρακτα τις δημόσιες βιβλιοθήκες που υπάγονται στην αρμοδιότητά του και οι οποίες επιτελούν σημαντικό έργο, ως κοιτίδες γνώσης και πολιτισμού.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο πρωτοβουλιών του ΥΠΑΙΘ για τη στήριξη του βιβλίου και την προαγωγή της φιλαναγνωσίας, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τα νέα προγράμματα σπουδών. Μέσω των νέων προγραμμάτων σπουδών, οι μαθητές θα καλούνται να διαβάσουν και να επεξεργαστούν ολόκληρα λογοτεχνικά έργα, ώστε να εξοικειωθούν με το βιβλίο και να αποκτήσουν τη συνήθεια της ανάγνωσης.

Η επιπλέον χρηματοδότηση των δημοσίων βιβλιοθηκών στοχεύει στην περαιτέρω ανάδειξη του πλούτου τους και την ενίσχυση των προσπαθειών τους για ψηφιοποίηση και πιο συστηματική προσέγγιση του κοινού.

Comments are closed.