Open Close

Εργαστήριo Αξιοποίησης Έρευνας & Καινοτομίας του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας ΑΠΘ

Εργαστήριo Αξιοποίησης Έρευνας & Καινοτομίας του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας ΑΠΘ

Στόχος του εργαστηρίου είναι η κινητοποίηση και εκπαίδευση των ερευνητών του ΑΠΘ, όλων των επιστημονικών πεδίων και βαθμίδων, στην αξιοποίηση της ερευνητικής τους δραστηριότητας προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας.

To αντικείμενο του Εργαστηρίου Αξιοποίησης Έρευνας & Καινοτομίας

Ένα τμήμα της ερευνητικής δραστηριότητας (χρηματοδοτούμενη και μη) που παράγεται στο ΑΠΘ παραμένει αναξιοποίητη. Τα υφιστάμενα ερευνητικά αποτελέσματα αλλά και οι εν εξελίξει έρευνες μπορούν μέσω συγκεκριμένων διαδικασιών να μετατραπούν σε καινοτόμα προϊόντα/υπηρεσίες τα οποία στη συνέχεια θα προωθηθούν μέσω του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας στην αγορά.

Για το σκοπό αυτό, το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας με την ευγενική υποστήριξη του Περιφερειακού Γραφείου του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στη Θεσσαλονίκη, υλοποιεί διήμερο εργαστήριο με σκοπό την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για τους τρόπους με τους οποίους ο ΕΛΚΕ του ΑΠΘ μπορεί να συμβάλλει στην αξιοποίηση ενός ερευνητικού αποτελέσματος.

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε θέματα προστασίας Διανοητικής Ιδιοκτησίας, δημιουργίας spin-off εταιριών και αδειοδότησης (licensing) ερευνητικών αποτελεσμάτων. Παράλληλα, θα εκπαιδευτούν μέσω βιωματικών εργαλείων σε μεθοδολογίες καινοτομίας και την επιχειρηματική ανάπτυξη ερευνητικών αποτελεσμάτων με στόχο τη σύγκλιση τους με τις ανάγκες της αγοράς και της κοινωνίας.

Δικαιούχοι:

Μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ καθώς και Μεταδιδακτορικοί Ερευνητές, Υποψήφιοι διδάκτορες και Μεταπτυχιακοί φοιτητές

Ημερομηνία διεξαγωγής των εργαστηρίων:

Ημερομηνία

Ώρα

Αριθμός Συμμετεχόντων

Δήλωση Συμμετοχής

19 Νοεμβρίου -

20 Νοεμβρίου

10:00 – 14:00

60

Φόρμα Συμμετοχής*

*Τα Εργαστήρια Αξιοποίησης Έρευνας & Καινοτομίας επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

Πληροφορίες:

Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας, 2310 994034 – 2310 994021, tto@rc.auth.gr

Χώρος διεξαγωγής:

Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) ΑΠΘ (κόκκινο κτίριο), 3ης Σεπτεμβρίου – Πανεπιστημιούπολη, Αμφ. III

 

Αναδημοσίευση: https://dasta.auth.gr/

Comments are closed.