Open Close

Ίδρυση 67 Διετών Προγραμμάτων Σπουδών από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020

Ολοκληρώνεται με την έκδοση των σχετικών ΦΕΚ η ίδρυση 67 Διετών Προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των Πανεπιστημίων.

Ήδη, έχουν δημοσιευθεί στο ΦΕΚ 33 από 67 Διετή Προγράμματα και εκκρεμεί η δημοσίευση των υπολοίπων 34.

Και για τα 67 Διετή Προγράμματα Σπουδών που έχουν υποβληθεί από τα Πανεπιστήμια έχει εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ώστε αυτά να λειτουργήσουν από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020.

Σημειώνεται ότι οι σπουδές στα Διετή Προγράμματα είναι δωρεάν και απευθύνονται αποκλειστικά σε αποφοίτους των ΕΠΑΛ στους οποίους θα παρέχουν επαγγελματικά πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προσόντων επιπέδου 5.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε: «Μια εμβληματική μεταρρύθμιση στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης γίνεται πράξη. Από τον Οκτώβριο οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν στα Διετή Προγράμματα Σπουδών τα οποία ιδρύονται μέσα στα Πανεπιστήμια και την ευθύνη των οποίων θα έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια. Είναι προγράμματα και ειδικότητες που έχουν άμεση σύνδεση με την παραγωγική ανασυγκρότηση σε περιφερειακό επίπεδο. Είναι το νέο υπόδειγμα ανάπτυξης που αυτή η Κυβέρνηση επιδιώκει να εφαρμόσει μετά την έξοδο από τα μνημόνια. Καλώ τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ να αδράξουν την ευκαιρία διαμορφώνοντας οι ίδιοι το δικό τους μέλλον».

Comments are closed.