Open Close

Που μπορείς να σπουδάσεις στην Ιρλανδία

Με εκπληκτικά φυσικά τοπία, έναν πολιτισμό διασκέδασης, ζωντανή ιστορία και χαμηλότερο κόστος ζωής από ό, τι πολλά μέρη στην Ευρώπη (για να μην αναφέρουμε την αγγλική γλώσσα ως την κύρια γλώσσα διδασκαλίας), η Ιρλανδία είναι μια ιδανική τοποθεσία για σπουδές στο εξωτερικό.

Αυτό το νησιωτικό έθνος στα βρετανικά νησιά, που φιλοξενεί 4,6 εκατομμύρια ανθρώπους, είναι γνωστό για τα αρχαία κάστρα, την κελτική λαϊκή παράδοση, την καλή μπύρα και τα μίλια πράσινων εκτάσεων. Που μπορείτε όμως να σπουδάσετε στην Ιρλανδία; Παραδόξως, υπάρχουν μόνο 20 πανεπιστήμια σε ολόκληρη τη χώρα, απλωμένα σε δέκα διαφορετικές πόλεις. Ας ρίξουμε μια ματιά στις τρείς πόλεις που συγκεντρώνουν τα περισσότερα Πανεπιστήμια της χώρας.

Dublin:
Πανεπιστήμια: Dublin City University, Trinity College of Dublin, University College of Dublin, Institute of Technology Blan chardstown, Uversity, and Dublin Business School.
Το Δουβλίνο, η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, είναι μια ακμάζουσα πόλη με τις συνήθειες του Παλαιού και την άνεση του Νέου Κόσμου. Αποτελεί την οικονομική καρδιά της χώρας, και μία από τις πιο ήσυχες πρωτεύουσες σε σχέση με τις γειτονικές της. Είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ιρλανδίας και επίσης η πιο ποικιλόμορφη ως προς τα πολιτισμικά και κοινωνικά της στοιχεία. Κάστρα και μεσαιωνικές τοποθεσίες συνυπάρχουν αρμονικά με κινέζικα καταστήματα μπουτίκ και παμπ στο κέντρο της πόλης.

Limerick:
Πανεπιστήμια: University of Limerick, Mary Immaculate College, Griffith College, and Limerick Institute of Technology.
Το Limerick βρίσκεται στη δυτική ακτή της Ιρλανδίας, στον ποταμό Shannon, είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας. Όπως και αρκετές άλλες πόλεις ιδρύθηκε αρχικά από τους Βίκινγκς. Κατακτήθηκε γρήγορα από τους Ιρλανδούς που την προστάτευαν με τα τείχη του Κάστρου του Βασιλιά Ιωάννη. Το σύγχρονο Limerick είναι γνωστό ως καταφύγιο της τέχνη. Από το 2014 χαρακτηρίζεται ως η πρώτη πόλη του Πολιτισμού της Ιρλανδίας.

Galway:
Πανεπιστήμια: National University of Ireland – Galway, Uversity
Αποτελεί ιδανικό προορισμό για σπουδαστές που επιθυμούν να ζήσουν σε μια κλασική πόλη της Ιρλανδίας, αποφεύγοντας τις μεγάλες πόλεις όπως το Δουβλίνο. Το Galway είναι γνωστό ως το κέντρο της ιρλανδικής κουλτούρας, καθώς μπορείτε να βρείτε την παραδοσιακή μουσική, τα ήθη και έθιμα καθώς και τη γαελική γλώσσα σε όλη την πόλη. Εκτός από την καταπληκτική πολιτιστική εμπειρία, το Galway είναι επίσης το σπίτι του Εθνικού Πανεπιστημίου της Ιρλανδίας.

Επεξεργασία – Επιμέλεια: Γατούδης Γιώργος, Career Counselor & Academic and Student Affairs Advisor Employ | www.e-employ.gr

Comments are closed.