Open Close

Τα καλύτερα μεταπτυχιακά στην Βιώσιμη Ανάπτυξη

Εάν σας ενδιαφέρει η επιστήμη Περιβάλλοντος και το πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του παρόντος χωρίς να επηρεάσουμε αρνητικά τις ανάγκες του μέλλοντος τότε θα μπορούσατε να επιλέξετε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Πρόκειται για διεπιστημονικά προγράμματα που επικεντρώνονται στην αρχή ότι η ανθρώπινη ευημερία πρέπει να προχωρήσει χωρίς να εξαντλεί ουσιώδεις πόρους, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τις επερχόμενες γενιές και χωρίς να προκαλεί μη αναστρέψιμες βλάβες στα οικοσυστήματα και τους πόρους της Γης.

Με αυξανόμενες τις συζητήσεις γύρω από θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η ρύπανση και η ενέργεια τα τελευταία χρόνια και οι αυξανόμενες προσδοκίες για βιωσιμότητα σε όλους τους κοινωνικούς, πολιτικούς και βιομηχανικούς τομείς, έχουν οδηγήσει σε αντίστοιχη αύξηση ζήτησης για πτυχιούχους αειφόρου ανάπτυξης.

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων στον τομέα της αειφόρου – βιώσιμης ανάπτυξης. Τα μαθήματα που θα παρακολουθήσετε σε ένα τέτοιο μεταπτυχιακό σχετίζονται με τις φυσικές επιστήμες, τη γεωγραφία, την κοινωνιολογία ακόμη και την ψυχολογία. Παρακάτω αναφέρονται οι εξειδικεύσεις που εμφανίζουν ιδιαίτερη ζήτηση:

Γεωργία και βιωσιμότητα
Σε αυτή την εξειδίκευση θα μελετήσετε μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των τρεχόντων θεμάτων στη γεωργία και τις γεωργικές πρακτικές, τη φύση της βιωσιμότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και παραδείγματα αναδυόμενων εφαρμογών και μοντέλων βιώσιμης γεωργίας. Αυτό θα σας επιτρέψει να αναλύσετε κριτικά τις μεταβαλλόμενες απόψεις και ζητήματα στη γεωργία.

Κλιματική αλλαγή / οικοσυστήματα
Εάν σας ενδιαφέρει να κατανοήσετε τις επιστημονικές αρχές, μπορείτε να επιλέξετε μια εξειδίκευση σε φυσικές επιστήμες, όπως η κλιματική αλλαγή ή τα παγκόσμια οικοσυστήματα. Εστιάζοντας στην αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος, θα συνδυάσετε πτυχές της φυσικής γεωγραφίας, της υδρολογίας, της οικολογίας του τοπίου, της τοξικολογίας, των μαθηματικών, της φυσικής και της χημείας. Θα μάθετε για θέματα όπως η χρήση της γης, η διασπορά ουσιών στο νερό, στο έδαφος και στον αέρα, οι επιπτώσεις στα οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα , οι προσεγγίσεις για τον καθαρισμό της ρύπανσης, και την αξία που αποδίδεται στη φύση και το περιβάλλον.

Ενέργεια και βιώσιμη ανάπτυξη
Εδώ θα επικεντρωθείτε στην ανάπτυξη στρατηγικών για την διατήρηση της παροχής ενέργειας που απαιτεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής, χωρίς να βλάπτεται ή να αποστραγγίζεται το περιβάλλον. Θα κατανοήσετε μια σειρά τεχνικών, νομοθετικών και δημοσιονομικών προοπτικών σχετικά με τις προκλήσεις που σχετίζονται με τη μετάβαση σε εναλλακτικά συστήματα ενέργειας.

Οικολογική οικονομία
Αν ενδιαφέρεστε για μια σταδιοδρομία στην βιωσιμότητα από την άποψη της οικονομίας, τότε αυτή η εξειδίκευση θα μπορούσε να είναι για σας. Θα κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο η οικονομική δραστηριότητα μπορεί να συμβάλει σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα και θα μάθετε τα διάφορα εργαλεία και στρατηγικές για να μειωθούν η να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα.

Επεξεργασία – Επιμέλεια: Γατούδης Γιώργος, Career Counselor & Academic and Student Affairs Advisor Employ | www.e-employ.gr

sTYDUaBROAD 2019

Comments are closed.