Open Close

8 Νέα Τμήματα για τους υποψήφιους των Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής!

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας »Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας», περιλαμβάνονται άρθρα με ιδρύσεις τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Τα νεοϊδρυθέντα Τμήματα αφορούν τόσο γνωστικά αντικείμενα που συναντώνται και σε άλλα Τμήματα της χώρας όσο και μοναδικά, από άποψης περιεχομένου, Τμήματα. Στη συνέχεια, παρατίθενται τα νέα Τμήματα, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο Μηχανογραφικό Δελτίο των Πανελληνίων του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 για τους υποψήφιους των Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής:

• Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, με έδρα την Αθήνα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
• Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, με έδρα τα Ψαχνά του νομού Ευβοίας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
• Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου, με έδρα τα Ψαχνά του νομού Ευβοίας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
• Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής με έδρα τη Λάρισα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
• Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, με έδρα τη Λάρισα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ακόμα, για τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και τη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 και εφεξής, η εισαγωγή θα πραγματοποιείται με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων. Η πρόσβαση στις παραπάνω Σχολές θα είναι δυνατή και από το 4ο Επιστημονικό Πεδίο «Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορική».

Τέλος, μία αφαίρεση από το Μηχανογραφικό Δελτίου των υποψηφίων των «Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής» είναι το «Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, εκτός από το 3ο Επιστημονικό Πεδίο που είναι ήδη ενταγμένο, προστίθεται και στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο, ενώ διαγράφεται από το 4ο Επιστημονικό Πεδίο.

Επιμέλεια κειμένου: Αλεξιάδου Ειρήνη, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας EMPLOY

Comments are closed.