Open Close

Το «Σπουδάζω με Υποτροφία» της Equal Society στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

IMG_9699

Στον κατάμεστο χώρο του Πύργου των Βιβλίων, της Εθνικής Βιβλιοθήκης, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, η εκδήλωση του προγράμματος «Σπουδάζω με Υποτροφία» της Equal Society, με τη συμμετοχή κορυφαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ελλάδος και του εξωτερικού αλλά και σημαντικών ομίλων επικοινωνίας και εταιριών με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

Με όραμά και στόχο να διεκδικήσει το δικαίωμα στο αύριο για όλους εκείνους τους νέους ανθρώπους που για οικονομικούς λόγους αδυνατούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, το πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία» από το 2012 έχει προσφέρει περισσότερες από 270 υποτροφίες πλήρους φοίτησης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Equal Society κ. Σπύρος Φρεμεντίτης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους στηρίζουν την πρωτοβουλία του Οργανισμού υπογραμμίζοντας ότι οι υποτροφίες άλλαξαν τις ζωές των νέων ανθρώπων που τις έλαβαν. Κατέληξε λέγοντας ότι «όταν δίνεις μια ευκαιρία σ’ ένα νέο, δίνεις μια ευκαιρία στη χώρα σου».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο αντιπρόεδρος της εταιρίας «Παπαστράτος» κ. Ιάκωβος Καργαρώτος και η διευθύντρια Επικοινωνίας της εταιρίας κα Χριστίνα Ακουρή. Η τελευταία αναφέρθηκε στην υψηλή σημασία του προγράμματος «Σπουδάζω με Υποτροφία» για το μέλλον της νέας γενιάς, ενώ έδωσε τα εύσημα σε όλους του συνεργάτες της πρωτοβουλίας.

Η εκδήλωση άνοιξε με ένα συγκινητικό δρώμενο από τη θεατρική ομάδα αστέγων walkabout της Equal Society ενώ η αυλαία έπεσε με τους «πρωταγωνιστές» υποτρόφους που μίλησαν για την εμπειρία τους και την αλλαγή που βίωσαν στη ζωή τους μέσω του προγράμματος.

Τιμητικές διακρίσεις «Κοινωνικής Προσφοράς 2018»

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν για την Κοινωνική τους προσφορά η κα. Καλλιόπη Ροδοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ, ο κ. Κυριάκος Κυριακόπουλος, Αντιπρύτανης του Alba Graduate Business School, The American College of Greece, η κα. Ελένη Χατζημήτσου Γενική Διευθύντρια του ATHENS TECH College, ο κ. Χαρης Δασκαλάκης, Διευθυντής του BCA College, o Δρ. Δερπάνης Δημήτριος, Διευθύνων Σύμβουλος της UNICERT, ο κ. Κλέαρχος Χαραλάμπους, Διευθυντής του Πανεπιστημίου Frederick στην Ελλάδα, ο Δρ. Κωνσταντίνος Κιούσης Διευθυντής του ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, η κα. Δάφνη Φουντουκάκου, Διευθύντρια του IST College, η κα. Ολυμπία Κουρούπη, Marketing Director του Mediterranean College, ο κ. Ηλίας Φούτσης, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College, η κα. Σοφία Τρουμπέτα, Στέλεχος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο κ. Εμμανουήλ Καβουσανός, Διευθυντής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «International Shipping, Finance and Management» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η κα. Μεταξένια Κωνσταντινίδου, Στέλεχος στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Γεώργιος Πολύζος, Διευθυντής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιστήμη των Υπολογιστών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Γεώργιος Βαρελίδης, Διευθυντής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εφαρμοσμένες Πολιτικές και Τεχνικές Προστασίας Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο κ. Χρήστος Νεγκάκης, Κοσμήτορας της σχολής επιστήμων διοίκησης επιχειρήσεων και διευθυντής των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του τμήματος λογιστικής και χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο κ. Νικήτας Ασημακόπουλος, καθηγητής του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο κ. Παντελής Κονταξάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Χρυσής Ευκαιρίας, η κα. Χριστίνα Τζεβελέκου, Marketing & Communications Manager της 24MEDIA, η κα. Σοφία Εμμανουήλ, Δημοσιογράφος της εφημερίδας Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, ο κ. Γιάννης Ευαγγελίδης, Υπεύθυνος Ειδικών Εκδόσεων στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ο κ. Σωτήρης Χατζηιωαννίδης, Εμπορικός Διευθυντής του SKYWALKER, ο κ. Κωνσταντίνος Πολέμης, CEO του citycampus.gr, ο κ. Ανδρέας Ρόζος, founder του e-dimosio.gr, η κα. Μαρία Σφυρή, υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρίας eduadvisor.gr, η κα. Αφροδίτη Κράβαρη, Head of Digital & Brand Communications στην infinitas & το epixeiro.gr και η κα. Μαριάντζελα Λέστου, Ιδρύτρια του Look4Studies.com.

Η εταιρία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ήταν ο υποστηρικτής της εκδήλωσης.

Πρόγραμμα Σπουδάζω με Υποτροφία

Το πρόγραμμα Σπουδάζω με Υποτροφία, προσφέρει για 7ο συνεχόμενο έτος σε όλους τους νέους και νέες με ικανότητες και ταλέντο που αναζητούν το επόμενο ακαδημαϊκό τους βήμα αλλά αδυνατούν να το κάνουν πράξη λόγω οικονομικών δυσκολιών περισσότερες από 50 υποτροφίες πλήρους φοίτησης.

Η βραβευμένη από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας  για την κοινωνική της προσφορά πρωτοβουλία δίδει τη δυνατότητα παροχής υποτροφιών για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, υπηρετώντας τη βασική της επιδίωξη : «ίσες ευκαιρίες πρόσβασης» στην εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Equal Society, www.equalsociety.gr.

IMG_0014

Comments are closed.