Open Close

2 Επιμορφωτικά Προγράμματα 19 & 20 Μαΐου | Αθήνα

28 Xarismatika paidia, Athens, 19.5.18

Στόχοι του σεμιναρίου είναι:
• να παρουσιάσει ένα παιδαγωγικό μοντέλο και μια μεθοδολογία που διαμορφώνει το εκπαιδευτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο όλα τα παιδιά μπορούν να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητές τους. Τα χαρισματικά παιδιά όπως και τα ταλαντούχα, για διάφορους λόγους, συχνά απομονώνονται στην τάξη αδυνατώντας να βρουν το κίνητρο, την πρόκληση ή την ευκαιρία να εξελίξουν δεξιότητες και ικανότητες που έχουν. Αυτό συμβαίνει μεταξύ άλλων επειδή αυτές οι ιδιαίτερες ικανότητες δεν αξιολογούνται μέσα από τα μονοσήμαντα συστήματα αξιολόγησης του φορμαλιστικού εκπαιδευτικού συστήματος αλλά και γιατί η γενικότερη φιλοσοφία της εκπαίδευσης στην Ελλάδα σήμερα συγχέει τις έννοιες της ισότητας (equity) με αυτές της ίσης ευκαιρίας (equality). Ως εκ τούτου, οι προσπάθειες που γίνονται για την ενδυνάμωση του μαθητικού πληθυσμού που παρουσιάζει δυσκολίες στο σχολείο σπάνια εστιάζουν στα παιδιά με ιδιαίτερα χαρίσματα ή ικανότητες, κατ’ ουσία αφήνοντας αυτόν τον ρόλο στην οικογένεια ή σε κάποιον άλλο φορέα πάντως όχι στο σχολείο.
• Να θέσει στο επίκεντρο το ίδιο το παιδί και να προτείνει τους τρόπους με τους οποίους το ίδιο μπορεί να βοηθηθεί στην διαχείριση των ιδιαίτερων ταλέντων ή χαρισμάτων του.
• Να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να βοηθήσουν τους γονείς στην διαχείριση ενός παιδιού με ιδιαίτερο ταλέντο ή χάρισμα.

Το σεμινάριο δεν μιλά για διαγνωστικά ή άλλα τεστ ούτε για ταμπέλες ή για «ειδικά σχολεία» αλλά για παιδιά. Για όλα τα παιδιά που αξιώνουν ένα σχολείο που τους δίνει την δυνατότητα να εξελιχθούν.

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
2310 230545 | 211 770 6766
https://e-employ.gr/el/

29 Didaskalia Istorias, Athens, 20.5.18

Το επιστημονικό σεμινάριο έχει ως στόχο :

• Να προτείνει τρόπους και μεθοδολογία διδασκαλίας που διαμορφώνουν ένα ενεργητικό και διερευνητικό μοντέλο μάθησης στο μάθημα της Ιστορίας
• Να συνδιαμορφώσει με τους εκπαιδευτικούς σχέδια μαθημάτων για τις διαφορες βαθμίδες, που στηρίζουν μια νέα προσέγγιση διερευνητικής και πολυαισθητηριακής μάθησης
• Να εστιάσει στην σπουδαιότητα και την δυναμική του μαθήματος της Ιστορίας ως μέσο κατανόησης του κόσμου και έτσι να συμβάλλει στην βελτίωση στάσεων και συμπεριφορών αλλά και στην διαμόρφωση ενός πολυπολιτισμικού στοχασμού πάνω στην σημερινή παγκοσμιοποιημένη πραγματικότητα.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, παιδαγωγούς και υπεύθυνους σχεδιασμού εκπαίδευσης ή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, γονείς , επαγγελματίες της εκπαίδευσης (σχολικούς ψυχολόγους, διευθύνσεις σχολείων και εκπαίδευσης κλπ.)

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
2310 230545 | 211 770 6766

https://e-employ.gr/el/

Comments are closed.