Open Close

Εκδήλωση «Μαζικές Καταστροφές: Επιπτώσεις και Διαχείριση Κρίσεων» από ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:

‘’ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ: ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ’’

Οι μαζικές καταστροφές αποτελούν καταστάσεις παλιές, όσο ο ίδιος ο πολιτισμός. Επιφέρουν σημαντικές επιπτώσεις όσον αφορά στη ζωή, στην σωματική  ακεραιότητα του ανθρώπου και στις υλικοτεχνικές υποδομές. Τα τελευταία 20 χρόνια, έχουν χαθεί περισσότερες από τρία εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο εξαιτίας των μαζικών καταστροφών. Άρα, η ετοιμότητα των συστημάτων υγείας ως προς την αντιμετώπιση μαζικών καταστροφών, συνιστά θεμελιώδη υποχρέωση για μια υπεύθυνη κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Κοσμητεία της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του ΠΑ.ΜΑΚ., διοργανώνει Εκδήλωση με θέμα ‘’Μαζικές Καταστροφές: Επιπτώσεις και Διαχείριση Κρίσεων’’, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 και ώρα 19:30 στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ.

Προσφωνήσεις θα απευθύνουν, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ, Καθηγητής Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης και ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του ΠΑ.ΜΑΚ, Αθανάσιος Ζέρβας. Εισηγήσεις θα απευθύνουν διακεκριμένοι ομιλητές: η Ζωή Τσίμτσιου, Αναπλ. Καθηγήτρια Υγιεινής, Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής Α.Π.Θ. με θέμα: «Αίτια Μαζικών Καταστροφών», η Βαρβάρα Φυντανίδου, Αναπλ. Καθηγήτρια Επείγουσας Ιατρικής Α.Π.Θ. με θέμα: «Μαζικές απώλειες υγείας», ο Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Καθηγητής Υγιεινής και Κοινωνικής Ιατρικής  Α.Π.Θ. με θέμα: «Η προστασία της Δημόσιας Υγείας στις μαζικές καταστροφές», η Λήδα Κοβάτση, Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Α.Π.Θ. με θέμα: «Οι νεκροί στις μαζικές καταστροφές», η Εύχαρις Παναγοπούλου, Αναπλ. Καθηγήτρια Προαγωγής Υγείας Α.Π.Θ. με θέμα: «Ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις σε καταστάσεις μαζικών καταστροφών – Τρόποι  παρέμβασης»

Συντονιστής: Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Καθηγητής και Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ

Στο Γ΄ Μέρος, εισηγήσεις θα απευθύνουν: η Καλλιόπη Χαϊνογλου, Επίκ. Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου ΠΑ.ΜΑΚ. με θέμα: «Υγειονομική διπλωματία και διαχείριση καταστροφών», ο Δημήτριος Β. Σκιαδάς, Καθηγητής Δικαίου και Διακυβέρνησης Ευρωπαϊκής Ένωσης ΠΑ.ΜΑΚ. με θέμα: «Ευρωπαϊκή στρατηγική πολιτικής προστασίας», ο Αθανάσιος Μποζίνης, Επίκ. Καθηγητής Παγκόσμιας Πολιτικής Οικονομίας και Κυβερνο-Βιοασφάλειας ΠΑ.ΜΑΚ. με θέμα: «Διεθνής υγειονομική ασφάλεια και αναδυόμενες απειλές»

Συντονιστής: Δημήτριος Β. Σκιαδάς, Καθηγητής και Πρόεδρος Τμήματος

Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑ.ΜΑΚ.

Επικοινωνία: Κοσμητεία Σχολής Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ.

2310-999220, 2310-999250.

Comments are closed.