Open Close

Μετεγγραφές Κληρικών στα Ιερατικά Τμήματα των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών

Η προτεινόμενη ρύθμιση στοχεύει στη διευκόλυνση των κληρικών που ήδη φοιτούν σε Ιερατικό Τμήμα Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας αλλά υπηρετούν ως εφημέριοι σε άλλη περιφερειακή ενότητα, γεγονός που καθιστά την παρακολούθηση και συνεπώς την ολοκλήρωση των σπουδών τους αδύνατη.

Ο στόχος στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και ειδικά στο Ιερατικό Τμήμα  είναι να αναδείξουν ιερατικούς λειτουργούς, μέσω θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, με ανώτατο μορφωτικό και πνευματικό επίπεδο, το οποίο αυτοί με τη σειρά τους θα μεταλαμπαδεύσουν στους πιστούς της Ορθοδοξίας και σε κάθε άτομο στον κοινωνικό περίγυρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα, με βασικό στόχο την ειρηνική και αρμονική συμβίωση τόσο σε εθνικό όσο και οικουμενικό επίπεδο. Το δικαίωμα μετεγγραφής των φοιτητών αυτών συνάδει με το σκοπό αυτό και δίνει τη δυνατότητα στους ήδη υπηρετούντες εφημέριους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κοινωνίας με την καλύτερη δυνατή κατάρτιση.

Άρθρο …
Μετεγγραφές Κληρικών στα Ιερατικά Τμήματα των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών

Στην παρ. 8 του άρθρου 21 του ν. 4332/2015 (Α΄ 76) προστίθεται περίπτ. στ΄, η οποία έχει ως εξής:
«στ) Κληρικοί, οι οποίοι κατέχουν οργανική θέση εφημερίου και φοιτούν σε Ιερατικό Τμήμα των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών. Οι φοιτητές αυτοί έχουν δικαίωμα μετεγγραφής στο Ιερατικό Τμήμα της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας που βρίσκεται στην πλησιέστερη Περιφερειακή ενότητα του τόπου της οργανικής τους θέσης».

Comments are closed.