Open Close

Ενοποίηση Ιονίου Πανεπιστημίου και ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις της επιτροπής που έχει συσταθεί για τη συγχώνευση του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Η συναίνεση μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Βασίλη Χρυσικόπουλο και τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων Γιάννη Δραγώνα.

«Η σημερινή συνάντηση έχει και ένα συμβολικό χαρακτήρα. Γίνεται στο πρώτο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που η διδασκαλία του ήταν στα ελληνικά, της Ιονίου Ακαδημίας. Σήμερα, σε αυτή τη συνάντηση, θελήσαμε να κάνουμε το τολμηρό βήμα, που είναι το βήμα της ενοποίησης των δύο Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων μας», ανέφερε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σε αίθουσα της Ιονίου Ακαδημίας, παρόντων του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

«Δεν μπορούν να υπάρχουν ενιαίες λύσεις για όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας μας, άρα επιδιώκουμε συνεννοήσεις μεταξύ των Ιδρυμάτων. Η Πολιτεία δεν πρόκειται να φέρει δικές της λύσεις αν δεν υπάρχει εξαντλητική συζήτηση με τα ΑΕΙ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου.

Ο Υπουργός διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού αλλά ούτε και επιπτώσεις στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων φοιτητών.

«Αυτό που θέλουμε είναι η καλύτερη αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού και η ενίσχυσή του, γιατί δεν μπορεί να γίνεται μία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αν η Πολιτεία δε μπορεί να ενισχύσει με πόρους αυτή την πρωτοβουλία» ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου.

Επιπλέον ο Υπουργός  ανακοίνωσε ότι από τη συνένωση θα προκύψουν και νέα τμήματα. Μεταξύ αυτών θα είναι και τμήμα Τουριστικών Σπουδών με έδρα την Κέρκυρα.

Ο Υπουργός συναντήθηκε, επίσης, στην Κέρκυρα με τα στελέχη της Εκπαίδευσης, τον Περιφερειακό Δ/ντη, τους Δ/ντες Εκπαίδευσης, καθηγητές και δασκάλους, παρουσία του Δημάρχου Κέρκυρας. Τέθηκαν τα θέματα των ολιγομελών τμημάτων Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και κυρίως το κτηριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Κέρκυρας.

Ο κ. Γαβρόγλου υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει άμεση λύση για τους Παξούς ενώ υπογράμμισε την σημασία αλλά και την ευθύνη της τοπικής  αυτοδιοίκησης στο θέμα της συντήρησης των σχολικών κτιρίων.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων παρέστη εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στα εγκαίνια του Μουσείου Καποδίστρια και Καποδιστριακών Μελετών.

Comments are closed.