Open Close

Ξεπέρασαν τις 67.000 οι ηλεκτρονικές δηλώσεις προτίμησης για την εγγραφή στα ΕΠΑΛ

Ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια να αναβαθμιστεί η επαγγελματική εκπαίδευση στη χώρα μας και να καταστεί αξιόπιστη, επιλογή για τους μαθητές έγινε, χάρις και στην ανταπόκριση των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών, οι οποίοι συμμερίζονται την άποψη ότι το μέλλον όλων των εμπλεκόμενων εξαρτάται από την ουσιαστική αναβάθμισή της. Αναβάθμιση που περιλαμβάνει εκσυγχρονισμό στον τρόπο οργάνωσης αυτού του απαιτητικού δικτύου των σχολείων μας, με αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας και αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού μας.

 Ο έγκαιρος σχηματισμός τμημάτων θα επιτρέψει την έγκαιρη κάλυψη των αναγκών των σχολείων μας σε εκπαιδευτικούς και βιβλία. Στόχος μας είναι τα ΕΠΑΛ να ξεκινήσουν κανονικά τη λειτουργία τους στις 11 Σεπτεμβρίου.

Χωρίς δισταγμό αλλά με σύνεση και σχέδιο συνεχίζουμε και με τα επόμενα βήματα που έχουν ήδη σχεδιαστεί και πάντα με την εμπιστοσύνη και τη δράση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων τους, ώστε να πραγματοποιηθεί το άλμα που θα επιτρέψει στην επαγγελματική εκπαίδευση να καταλάβει τη θέση που της αξίζει και που έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

Από αύριο 27/6/17 μέχρι τις 7/7/17 το σύστημα θα δέχεται νέες δηλώσεις προτίμησης, ενώ οι εγγραφές για αυτούς τους μαθητές θα πραγματοποιηθούν από 10-17/7/17,  τις ημέρες λειτουργίας των σχολείων. Επίσης, όπως έχει ανακοινωθεί, οι εγγραφές θα συνεχιστούν από 1-11/9/17 για τις περιπτώσεις που προβλέπονται από τη σχετική Υπουργική Απόφαση.

Comments are closed.