Open Close

Απόφαση Συγκλήτου για την Επώνυμη Έδρα «Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού»

Ύστερα από την ίδρυση Επώνυμης Έδρας για τη Ρωσική Γλώσσα και τον Πολιτισμό στη Φιλοσοφική Σχολή, η Σύγκλητος του ΑΠΘ, στην τελευταία συνεδρίασή της, επικύρωσε την εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής της Φιλοσοφικής Σχολής και η κα Τατιάνα Τριανταφυλλίδου εκλέχτηκε – σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες – σε βαθμίδα αντίστοιχη της Επίκουρης Καθηγήτριας.

Η κα Τριανταφυλλίδου είναι Διδάκτωρ του Κρατικού Πανεπιστημίου Ρωσικής Γλώσσας Α. Σ. Πούσκιν της Μόσχας, ενώ έχει πολύχρονη εμπειρία στη διδασκαλία της Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης).

Οι βασικοί στόχοι της Επώνυμης Έδρας «Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού» είναι η ενίσχυση των ήδη υφιστάμενων δεσμών της Ελλάδας με τη Ρωσία, η ανάπτυξη διδακτικού και ερευνητικού έργου με σκοπό τη μελέτη και διδασκαλία της ρωσικής ιστορίας, γλώσσας και πολιτισμού. Απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία και η συστηματική ανάπτυξη ενός πυρήνα ρωσικών σπουδών στη Θεσσαλονίκη.

Η έδρα θα λειτουργήσει με την υποστήριξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Ιβάν Σαββίδης».

Comments are closed.