Open Close

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φιλοσοφία: Γνώση, Αξίες και Κοινωνία»

crete708_2.jpg

Ο Τοµέας Φιλοσοφίας του Τµήµατος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Κρήτηςοργανώνει Πρόγραµµα Μεταπτυχιακών Σπουδών, στη γνωστική περιοχή “Φιλοσοφία: Γνώση, Αξίες και Κοινωνία”. Το Πρόγραµµα οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού ∆ιπλώµατος Ειδίκευσης, µετά από διετείς σπουδές, και στη συνέχεια µπορεί να οδηγήσει σε διδακτορικό δίπλωµα.

Τα προσφερόµενα µαθήµατα καλύπτουν τις εξής δύο (2) κατευθύνσεις:

  1. Αρχαία φιλοσοφία: Γνώση, αξίες και κοινωνία και
  2. Νεώτερη και σύγχρονη φιλοσοφία: Γνώση, αξίες και κοινωνία

∆εκτοί γίνονται πτυχιούχοι όλων των Τµηµάτων των ΑΕΙ της ηµεδαπής και αντιστοίχων αναγνωρισµένων ως ισότιµων Τµηµάτων της αλλοδαπής, καθώς και απόφοιτοι συναφών Τµηµάτων των ΤΕΙ, συναφούς γνωστικού αντικειµένου, µε τις προϋποθέσεις που εκάστοτε ισχύουν για τους πτυχιούχους ανώτατης εκπαίδευσης. Έναρξη µαθηµάτων, χειµερινό εξάµηνο 2016 – 2017.

Απαιτούµενα δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση συµµετοχής (µε ταχ. διεύθυνση, ηλεκτρ. διεύθυνση και τηλέφωνο κινητό και σταθερό)
  2. Αντίγραφο πτυχίου ελληνικού ΑΕΙ ή ΤΕΙ συναφούς Τµήµατος ή βεβαίωση ολοκλήρωσης σπουδών στην οποία θα αναγράφεται ο βαθµός του πτυχίου, εφόσον δεν έχει πραγµατοποιηθεί ακόµα ορκωµοσία (για πτυχιούχους πανεπιστηµίου του εξωτερικού πιστοποιητικό αντιστοιχίας ή ισοτιµίας από το ∆ΟΑΤΑΠ).
  1. Πιστοποιητικό σπουδών µε αναλυτική βαθµολογία προπτυχιακών µαθηµάτων, στο οποίο να αναγράφεται και ο βαθµός πτυχίου. Σε περίπτωση που εκκρεµεί η ορκωµοσία, απαιτείται υποχρεωτικά βεβαίωση ολοκλήρωσης µε µόνη εκκρεµότητα την ορκωµοσία.
  1. Βιογραφικό σηµείωµα, στο οποίο θα αναφέρονται αναλυτικά οι σπουδές, η διδακτική ή/και επαγγελµατική εµπειρία, η επιστηµονική και κοινωνική δραστηριότητα του υποψηφίου.
  1. Υπόµνηµα, στο οποίο θα αναφέρονται τα επιστηµονικά ενδιαφέροντα του υποψηφίου καθώς και οι λόγοι για τους οποίους επιθυµεί να εγγραφεί στο ανωτέρω ΠΜΣ (από 1000 – 1500 λέξεις).
  1. Πιστοποιητικό κατοχής µιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας (αγγλικής, γαλλικής, γερµανικής ή ιταλικής), εφόσον υπάρχει. Εάν το πτυχίο δεν είναι επιπέδου proficiency, ο υποψήφιος εξετάζεται στην προτεινόµενη από τον ίδιο ξένη γλώσσα.
  1. Ανάτυπα δηµοσιεύσεων σε επιστηµονικά περιοδικά, αντίγραφα συγγραφικού έργου, κ.λ.π. εφόσον υπάρχουν.
  1. Κάθε άλλο έργο ή δραστηριότητα που µπορεί να βοηθήσει στην επιλογή του υποψηφίου.
  2. Φωτοτυπία Αστυνοµικής Ταυτότητας
  3. ∆ύο πρόσφατες φωτογραφίες, στις οποίες να αναγράφεται το ονοµατεπώνυµο του υποψηφίου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Παρακαλούνται όλοι οι υποψήφιοι να αποστείλουν την ΑΙΤΗΣΗ συµµετοχής τους και το ΥΠΟΜΝΗΜΑ, όχι µόνο ταχυδροµικά αλλά ΚΑΙ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: tzanouds@uoc.gr σε µορφή κειµένου word και ΟΧΙ σε pdf αρχείο.

Η επόµενη διαδικασία επιλογής θα λάβει χώρα την Τρίτη 13 Σεπτεµβρίου 2016 και την Τετάρτη 14 Σεπτεµβρίου 2016.

Οι δηλώσεις συµµετοχής και τα απαιτούµενα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραµµατεία του

Τµήµατος (Πανεπιστηµιούπολη Γάλλου, Τµήµα Φ.Κ.Σ., 74100 Ρέθυµνο, υπόψιν κυρίας Τζανουδάκη) από Παρασκευή 1 η Ιουλίου έως Πέµπτη 1η Σεπτεµβρίου 2016.

(Παρακαλούµε οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά, να στέλνονται µε απλό ταχυδροµείο [όχι συστηµένα] ή µε courier)

Η εξέταση της ξένης γλώσσας θα διεξαχθεί την Τρίτη 13 Σεπτεµβρίου 2016, και ώρα 11:00 π.µ. στην Αίθουσα Μιχελή του Τµήµατος. (Ισχύει για τους υποψηφίους που δεν κατέχουν πτυχίο επιπέδου Proficiency, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να έχουν µαζί τους λεξικό).

Η συνέντευξη – προφορική εξέταση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 14 Σεπτεµβρίου 2016 και ώρα 10:00 π.µ. στην Αίθουσα Μιχελή του Τµήµατος.

Πληροφορίες: Γραµµατεία Τµήµατος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών

Τηλέφωνα: 28310 77216 και 77215

FAX: 28310- 77222, email: tzanouds@uoc.gr

∆ικτυακός Τόπος: pms – phl.fks.uoc.gr

http://www.e-dimosio.gr/

Comments are closed.