Open Close

ΠΜΣ «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης – Εκπαιδευτική Ηγεσία» του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας

uowm_logo_big.jpg

Το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίαςπρόκειται να λειτουργήσει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης – Εκπαιδευτική Ηγεσία» (Φ.Ε.Κ. 2087/31.07.2014, τ. Β’) το οποίο απονέμει: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στην «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης – Εκπαιδευτική Ηγεσία»

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017 θα εισαχθούν στο Π.Μ.Σ. τριάντα (30) μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες. Πλέον του προβλεπόμενου αριθμού των επιτυχόντων/ουσών δεκτοί/ες στο Π.Μ.Σ., ως υπεράριθμοι, γίνονται πτυχιούχοι υπότροφοι του Ι.Κ.Υ., εφόσον η υποτροφία τους είναι σχετική με το αντικείμενο του Π.Μ.Σ.

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι των Παιδαγωγικών Τμημάτων και άλλων Τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Επίσης, υποψήφιοι μπορούν να είναι φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι/ες αναμένεται να αποκτήσουν το πτυχίο/δίπλωμά τους μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταθέσουν σχετική βεβαίωση ολοκλήρωσης της φοίτησής τους. Οι κάτοχοι τίτλου Α.Ε.Ι. της αλλοδαπής οφείλουν να προσκομίσουν την αναγνώριση ισοτιμίας του τίτλου σπουδών τους από το ΔΟΑΤΑΠ.

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μ.Δ.Ε. είναι τρία (3) εξάμηνα πλήρους φοίτησης με το τελευταίο εξάμηνο να διατίθεται για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας.

Για την απόκτηση του Μ.Δ.Ε. απαιτείται: α) η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε οκτώ (8) μαθήματα (α‟ & β‟ εξάμηνο), β) η εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας (γ‟ εξάμηνο). Κατά τη διάρκεια των δύο εξαμήνων είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση των μαθημάτων και κάθε άλλης εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητας του Π.Μ.Σ., καθώς και η επιτυχής εξέταση σε αυτά. Για την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε εξαμηνιαίου μαθήματος απαιτούνται δέκα τρία (13) τρίωρα διδασκαλίας. Η γλώσσα διδασκαλίας των μαθημάτων είναι η Ελληνική και η Αγγλική. Η διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνεται δια ζώσης και με τη χρήση συστημάτων σύγχρονης και ασύγχρονης διδακτικής επικοινωνίας. Τα μαθήματα δια ζώσης θα διεξάγονται κατά κύκλους (modules) Παρασκευές και Σάββατα στην έδρα του ΠΤΔΕ (Φλώρινα), ενώ μπορεί να διεξάγονται και Κυριακές μετά από συνεννόηση μεταξύ διδασκόντων και διδασκομένων.

Για τη λήψη του Μ.Δ.Ε. απαιτούνται συνολικά ενενήντα (90) πιστωτικές μονάδες (ECTS). Οι πιστωτικές μονάδες κατανέμονται ως εξής: 30 ECTS για τα μαθήματα του Α‟ εξαμήνου, 30 ECTS για τα μαθήματα του Β‟ εξαμήνου και 30 ECTS για τη μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία (Thesis).

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2385055111 (από 10:00 έως 12:00 καθημερινά) Email: lmelissas@uowm.gr

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

http://www.e-dimosio.gr/

Comments are closed.