Open Close

Φίλης: Προφανώς θα υπάρξει διορισμός των αναπληρωτών που επι χρόνια υπηρετούν στην εκπαίδευση

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Φέτος οι προσλήψεις θα είναι περιορισμένες γιατί υπήρξε το θέμα με την καθυστέρηση της αξιολόγησης, δήλωσε σήμερα στο ραδίοφωνο “Στο Κόκκινο” ο Νίκος Φίλης. Απαντώντας, σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τον αριθμό των εκπαιδευτικών που χρειάζονται ο υπουργός δήλωσε ότι απαιτούνται 20.000 αναπληρωτές.

Επίσης, τόνισε ότι από τη στιγμή που δεν κάναμε φέτος διορισμούς θα κάνουμε την επόμενη χρονιά.  “Το να πάρει μόνιμους εκπαιδευτικούς είναι μια διαδικασία. Προφανώς δε μπορείς να κάνεις διαδικασία ΑΣΕΠ, γιατί με ΑΣΕΠ τους παίρνεις τους ανθρώπους, ένα σύστημα” τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι δε μπορείς να κάνεις διαδικασία ΑΣΕΠ  σε 1-2 μήνες, πιθανόν θες μια μεγαλύτερη περίοδο.

Ο υπουργός προβλέπει προσλήψεις χιλιάδων αναπληρωτών ενώ σημείωσε ότι “προφανώς θα υπάρξει διορισμός των αναπληρωτών που επί χρόνια υπηρετούν στην εκπαίδευση, έχουμε απέναντί τους μια ηθικοπολιτική υποχρέωση ως κράτος, ως πολιτεία, αυτούς να τους έχουμε. Επαναλαμβάνω στους μαζικούς διορισμούς θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το στοιχείο των αναπληρωτών που επί χρόνια υπηρετούν στην εκπαίδευση”.

http://xenesglosses.eu

Comments are closed.