Open Close

ΠΜΣ «Διαδίκτυο και Παγκόσμιος Ιστός» από το Αριστοτέλειο Παν/μιο

16409833_PHASMA_091013_PANEPISTIMIA4.limghandler.jpg

Από το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ανακοινώνεται ότι κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 θα λειτουργήσει για δεύτερο έτος Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Διαδίκτυο και Παγκόσμιος Ιστός».

Στο Π.Μ.Σ. “Διαδίκτυο και Παγκόσμιος Ιστός” γίνονται δεκτοί για απόκτηση Μ.Δ.Ε. πτυχιούχοι τμημάτων Πληροφορικής (Informatics) ή πτυχιούχοι Πολυτεχνικών Σχολών ή πτυχιούχοι σχολών Θετικών Επιστημών με ισχυρό υπόβαθρο στην πληροφορική ή αντίστοιχων και ισότιμων τμημάτων των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, οπότε υποβάλλεται και η αντίστοιχη βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας του πτυχίου από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Υποψήφιοι μπορούν να είναι και νυν φοιτητές προπτυχιακών προγραμμάτων, οι οποίοι βρίσκονται στο τελευταίο εξάμηνο της υποχρεωτικής φοίτησης και αναμένεται να αποκτήσουν το πτυχίο τους μέχρι το τέλος της περιόδου εγγραφών στο Π.Μ.Σ. Πληροφορικής Α.Π.Θ.

Επιπροσθέτως, στο ΠΜΣ υποψήφιοι δύνανται να είναι αλλοδαποί που έχουν επαρκείς γνώσεις της Ελληνικής.

Επιπλέον του αριθμού εισακτέων, γίνεται δεκτός ένας/ μία (1) υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) ο/η οποίος/α πέτυχε στο σχετικό διαγωνισμό μεταπτυχιακών σπουδών εσωτερικού του γνωστικού αντικειμένου του ΠΜΣ, καθώς και ένας/μία (1) αλλοδαπός/ή υπότροφος του ελληνικού κράτους. Οι αλλοδαποί υποψήφιοι πρέπει να έχουν αποδεδειγμένα γνώση της Ελληνικής (πιστοποιητικό επάρκειας από το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας ΑΠΘ, Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας ΕΚΠΑ).

Όσοι μεταπτυχιακοί φοιτητές δεν προέρχονται από το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ, αλλά προέρχονται από τα προαναφερόμενα τμήματα και δεν διαθέτουν το αναγκαίο υπόβαθρο σε βασικά μαθήματα του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών τους δύνανται να υποβάλλουν υποψηφιότητα για να επιλεγούν ως μεταπτυχιακοί φοιτητές υπό τον όρο ότι σε διάστημα που δεν δύναται να υπερβαίνει τα δύο (2) πρώτα εξάμηνα θα αποκτήσουν τις απαιτούμενες βασικές γνώσεις.

Ο ελάχιστος βαθμός του πτυχίου προπτυχιακών σπουδών πρέπει υποχρεωτικά να είναι ή να ισοδυναμεί με το βαθμό έξι και μισό (6.5) της κλίμακας 0-10.

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 ο αριθμός εισακτέων στο ΠΜΣ για απόκτηση ΜΔΕ ορίζεται σε είκοσι (20). Τα δίδακτρα ορίζονται στα 500€ το εξάμηνο με 3 εξάμηνα ελάχιστα και υποχρεωτικά. Οι ενδιαφερόμενοι που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο ΠΜΣ του Τμήματος Πληροφορικής του Α.Π.Θ. καλούνται να υποβάλλουν στη Γραμματεία του Τμήματος αίτηση από 4/4/2016 έως 3/6/2016.

Πληροφορίες δίνονται από τη Γραμματεία του Τμήματος (Πανεπιστημιούπολη,

Θεσσαλονίκη 54124, τηλ. 2310-998930, 231099-8410, 231099-8709, 231099-8420, fax 2310-998310 email pms_info @csd.auth.gr) στην οποία υποβάλλονται οι σχετικές αιτήσεις καθώς και στην ιστοσελίδα του Τμήματος (http://www.csd.auth.gr) και του ΠΜΣ (http://inweb.csd.auth.gr ).

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση (έντυπη, προσπελάσιμη στην ιστοσελίδα του Τμήματος)
  2. Βιογραφικό σημείωμα
  3. Φωτοαντίγραφο πτυχίου ή διπλώματος
  4. Βεβαίωση ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ (όπου απαιτείται)
  5. Φωτοαντίγραφα τυχόν αναγνωρισμένων μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών
  6. Φωτοαντίγραφο πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας προπτυχιακών ή και μεταπτυχιακών σπουδών
  7. Αποδεικτικά γνώσης ξένων γλωσσών ή της Ελληνικής από αλλοδαπούς.
  8. Αποδεικτικά ερευνητικών δραστηριοτήτων (αν υπάρχουν)
  9. Φωτοαντίγραφο βεβαίωσης λήψης υποτροφίας από τον φορέα λήψης αυτής (αν υπάρχει).
  10. Φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού Επάρκειας Ελληνικής Γλώσσας από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (για τους αλλοδαπούς υπότροφους).
  11. Δύο (2) ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας ατόμων που μπορούν να δώσουν συστατικές επιστολές για τον υποψήφιο
  12. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας/Διαβατηρίου
  13. Δύο φωτογραφίες
  14. Παράβολο 60 € (κατάθεση στον αριθμό λογαριασμού 5202-073352-371 της Τράπεζας Πειραιώς, όπου στα σχόλια θα αναγράφεται τον κωδικό 92165 και το ονοματεπώνυμό του αιτούντος, και προσκόμιση του αποδεικτικού).

http://www.e-dimosio.gr/

Comments are closed.