Open Close

Erasmus: Οι 5 πιο οικονομικές πόλεις για να πας!

Lisbon

Η Le Monde συγκέντρωσε πληροφορίες από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και κατέληξε στις 39 πιο οικονομικές πόλεις που μπορείς να πας Erasmus. Εμείς σας αναφέρουμε αυτές που κατάφεραν να βρεθούν στη πρώτη πεντάδα!

5. Μιλάνο

Η «οικονομική» πρωτεύουσα της Ιταλίας του Βορρά βρέθηκε στην 5η θέση. Σύμφωνα με τη Le Monde τα μηνιαία έξοδα είναι γύρω στα 582 ευρώ το μήνα. Η τιμή περιλαμβάνει ένα δωμάτιο σε φοιτητική εστία, το οποίο κοστίζει γύρω στα 374 ευρώ. Το κόστος των μέσων μεταφοράς είναι εάν βγάλετε τη φοιτητική κάρτα στα 35 ευρώ, το κόστος του internet γύρω στα 28 ευρώ και υπολόγισαν στη συνολική τιμή δύο μεγάλα γεύματα, γύρω στα 145 ευρώ.

4. Βαρκελώνη

Στη Ισπανία γενικότερα, όσον αφορά τους φοιτητές Erasmus, αυτό που είναι δύσκολο να βρείτε είναι εστία, κυρίως επειδή είναι ακριβές. Έπειτα το ίδιο ισχύει περίπου για τα νοίκια. Έτσι στη Le Monde υπολόγισαν ότι μπορείτε να βρείτε σπίτι με 275ε νοίκι τον μήνα. Εδώ προσθέτουμε 36 ευρώ για το internet, 140 ευρώ για δύο μεγάλα γεύματα την ημέρα, 52 ευρώ για τα μέσα μεταφοράς και έτσι τα συνολικά έξοδα φτάνουν στα 503 ευρώ, χωρίς βέβαια τις μπύρες και τις νυχτερινές εξόδους…

3. Ρότερνταμ

Η Ολλανδία είναι μια πολύ καλή επιλογή για Erasmus και απ’ ότι φαίνεται είναι επίσης αρκετά οικονομική. Στο Ρότερνταμ μπορείτε να βρείτε ένα νοίκι γύρω στα 271 ευρώ, σε σύγκριση με το Άμστερνταμ που κυμαίνεται γύρω στα 596 ευρώ, η διαφορά είναι μεγάλη θα λέγαμε. Προσθέτοντας τη συγκοινωνία, το φαγητό, το internet, το συνολικό κόστος ζωής φτάνει τα 488 ευρώ.

2. Βαλένθια

Η Βαλένθια αποδεικνύεται πιο οικονομική από τη Βαρκελώνη με συνολικό κόστος ζωής στα 428 ευρώ τον μήνα: 216 ευρώ για νοίκι, 42 ευρώ για μέσα μεταφοράς, 33 ευρώ για το internet και 137 για φαγητό.

1. Λισαβόνα

Όσοι έχετε πάει Πορτογαλία μάλλον θα το περιμένατε. Όντως, τόσο η Λισαβόνα όσο και το Πόρτο είναι πολύ οικονομικές πόλεις, τόσο που δε θα το πιστεύατε. Η Λισαβόνα, ακόμη πιο οικονομική από το Πόρτο φτάνει σε συνολικό κόστος ζωής 372 ευρώ τον μήνα!! Συγκεκριμένα, 100 ευρώ για γεύματα, 36 ευρώ για μέσα μεταφοράς, 24 ευρώ για το Internet και όσον αφορά τη διαμονή μπορείτε εύκολα να βρείτε ένα σπίτι γύρω στα 202 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νυχτερινή ζωή και στις πέντε πόλεις είναι εξαιρετική, αν και ξεχωρίζουμε αυτή της Βαρκελώνης και της Λισαβόνας, όπου όχι μόνο η διασκέδαση κρατάει μέχρι το πρωί αλλά το αλκοόλ είναι πολύ πιο οικονομικό απ’ ότι στην Ελλάδα και σίγουρα από άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις!

Τι περιμένετε λοιπόν; Φύγατε!

http://www.neolaia.gr/

Comments are closed.