Open Close

Καταργούν την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη!

Την Δευτέρα 8/2/2016 ο Υπουργός Παιδείας, σε απάντηση ερώτησης στη Βουλή, ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί για τη φετινή χρονιά η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη για Λύκεια και ΕΠΑΛ διότι το Υπουργείο δεν κατάφερε(!!) να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση από Κοινοτικά κονδύλια. Η κυβέρνηση, όπως είπε, επέλεξε να υλοποιήσει μόνο το πρόγραμμα ενισχυτικής για τα Γυμνάσια.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ούτε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έδωσε συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης τη στιγμή που βρισκόμαστε στην μέση της σχολικής χρονιά και πλησιάζει…το Πάσχα. Υπενθυμίζουμε ότι, με σχετική εγκύκλιο του Υπ.Παιδείας, που χαρακτηρίζει τη διάθεση ωρών για ενισχυτική διδασκαλία ως «κακή διοικητική πρακτική», έχει ήδη περιοριστεί η ενισχυτική διδασκαλία και στα Δημοτικά.

Το Νοέμβρη του 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποφάσισε την επανέναρξη των παραπάνω προγραμμάτων, όπου με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν είχαν πραγματοποιηθεί την προηγούμενη χρονιά. Η ανακοίνωση για την επανέναρξη συνοδεύτηκε από μια ολόκληρη προπαγανδιστική εκστρατεία για την «αντισταθμιστική αγωγή», τη στήριξη των πιο αδύναμων μαθητών, μαθητών από φτωχές οικογένειες. Σήμερα ακόμα μια κοροϊδία αποκαλύπτεται!! Οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης – Ε.Ε. δεν χωράνε την υλοποίηση ούτε καν στοιχειωδών μέτρων για τη στήριξη των εργαζομένων και των παιδιών τους.

Η κοροϊδία και εμπαιγμός δηλαδή δεν έχουν τέλος. Η κυβέρνηση στην πράξη ακυρώνει το μέτρο αυτό ενισχύοντας ακόμα πιο πολύ τη μαθητική διαρροή και τους ταξικούς φραγμούς στην παιδεία. Υπάρχουν χιλιάδες παιδιά εργατικών και λαϊκών οικογενειών, ειδικά παιδιά που φέτος βρίσκονται στην Γ΄ τάξη Λυκείων και ΕΠΑΛ τα οποία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν Φροντιστήριο. Υπάρχουν οικογένειες ανέργων και πολύ φτωχών οικογενειών που περίμεναν την έναρξη της πρόσθετης διδακτικής στήριξης σαν ανακούφιση. Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης δεν έχει όριο! Όταν η σημερινή κυβέρνηση ήταν στην αντιπολίτευση είχε βγει στα «κάγκελα» και υποσχόταν ενισχυτική και ΠΔΣ από το Σεπτέμβρη. Τώρα ως κυβέρνηση ακυρώνουν την ΠΔΣ για την οποία μάλιστα είχαν υποσχεθεί χιλιάδες διορισμούς εκπαιδευτικών. Η πραγματικότητα είναι ότι από το φετινό προϋπολογισμό δεν προβλέπεται για το 2016 καμία πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών. Φτάνει πια στα ψέματα και την κοροϊδία!

Απαιτούμε εδώ και τώρα. Να ξεκινήσει άμεσα η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Π.Δ.Σ. σε όλη τη χώρα. Η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Π.Δ.Σ να χρηματοδοτηθούν πλήρως από τον κρατικό Προϋπολογισμό. Από την επόμενη χρονιά η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Π.Δ.Σ να ξεκινούν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση. Να εξασφαλιστούν γι΄αυτό το λόγο οι απαραίτητοι μόνιμοι καθηγητές. Μόνιμους διορισμούς που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες από την αρχή της σχολικής χρονιά.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους να πάρουν ΑΜΕΣΑ πρωτοβουλίες διεκδίκησης των δίκαιων αυτών αιτημάτων.

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

www.alfavita.gr

Comments are closed.