Open Close

ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ύποπτο το δημοσίευμα περί διδάκτρων στα ΑΕΙ

Η Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας σήμερα στο esos, σχετικά με δημοσίευμα  Κυριακάτικης Εφημερίδας ότι υπάρχει πρόταση από Βουλευτές  για δίδακτρα   σε περιζήτητες σχολές των ΑΕΙ, δήλωσε τα εξής:

Α. Στο υπουργείο Παιδείας δεν έφτασε καμία πρόταση Βουλευτή  ή Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ή από οποιονδήποτε άλλον  περί επιβολής διδάκτρων στα ΑΕΙ.

Β. Αν έχει κάποιος όνομα ας μας το δώσει.

Γ. Το υπουργείο Παιδείας  προς την αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση οδηγείται , δηλαδή να σταματήσει και τα δίδακτρα στα Μεταπτυχιακά, και όχι να φορτώσει τα προπτυχιακά με δίδακτρα.

Δ. Γι αυτό το δημοσίευμα μου φαίνεται μάλλον ύποπτο.

Σύμφωνα με το δημοσίυμα της Εφημερίδας πρόταση για δίδακτρα σε περιζήτητες σχολές, όπως η Ιατρική ή η Νομική, έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να διευρυνθεί το ποσοστό των φοιτητών στη χώρα και να περιοριστεί το κύμα της μετανάστευσης στο εξωτερικό προς αναζήτηση σπουδών.

Επίσης η εφημερίδα υποστηρίζει στο δημοσίευμα ότι  η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των αλλαγών που έχει εξαγγείλει στην εκπαίδευση, εξετάζει διάφορα σενάρια για το πέρασμα από τις Πανελλήνιες σε ένα νέο εισαγωγικό σύστημα, ακόμα και την πρωτοφανή πρόταση για δίδακτρα σε όσους δεν πετύχουν τις δυσθεώρητες βάσεις εισαγωγής σε υψηλόβαθμες σχολές, θα ήθελαν όμως να σπουδάσουν το αντικείμενο στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια.

 

Πηγή: esos.gr

Comments are closed.