Open Close

Ποιες είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες για το Πρόγραμμα Erasmus+

Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ως Εθνική Αρχή του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, έχει τη συνολική ευθύνη της πολιτικής και της εφαρμογής του προγράμματος.

Αρμόδιες υπηρεσίες ορίστηκαν από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη οι εξής:

A. Για την παρακολούθηση και εποπτεία της υλοποίησης του προγράμματος από το Ι.Κ.Υ.: η Γενική Γραμματεία του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων / Αυτοτελής Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων.

Νόμιμος εκπρόσωπος έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Ιωάννης Δ. Παντής.

Αρμόδιο πρόσωπο επαφής είναι η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων κ. Μαγδαληνή Τρανταλλίδη.

B. Για την παρακολούθηση και εποπτεία της υλοποίησης του προγράμματος από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.: η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς / Αυτοτελές Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων.

Νόμιμος εκπρόσωπος έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ο Γενικός Γραμματέας δια βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου.

Αρμόδιο πρόσωπο επαφής είναι η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων κ. Δώρα Μπέη.

Κάθε μία από τις ως άνω δύο υπηρεσίες είναι αρμόδια για την υλοποίηση των αρμοδιοτήτων που προβλέπονται στον Κανονισμό αρ. 1288/2013 του Erasmus+ και σε όλα τα κείμενα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσον αφορά τις Εθνικές Αρχές και τις Εθνικές Μονάδες Συντονισμού που εποπτεύουν.

Είναι επίσης αρμόδιες για την κατάρτιση και λειτουργία μηχανισμού συνεργασίας μεταξύ τους και των δύο Εθνικών Μονάδων Συντονισμού, με σκοπό την αποτελεσματική εφαρμογή του Προγράμματος

 

Πηγή: esos.gr

 

Comments are closed.