Open Close

Βαρύτητα δίνει το Υπουργείο Παιδείας στην Ειδική Εκπαίδευση

Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις μέσω των ΠΕΠ

Ανοίγει ο δρόμος για τις προσλήψεις Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και Σχολικών Νοσηλευτών μέσα από τα ΠΕΠ καθώς  μπήκε η σχετική υπογραφή στην ΠΥΣ ενώ σήμερα όπως έγραψε και ο αιρετός στο ΚΥΣΕΕΠ Βασίλης Βούγιας αναμένεται  η υπογραφή του Υπουργού Παιδείας κου Φίλη και ακολούθως θα ξεκινήσει η διαδικασία προσλήψεων από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.).

Να υπενθυμίσουμε εδώ πως για τις προσλήψεις αυτές δεν χρειάζεται η εμπλοκή των Περιφερειακών  Υπηρεσιακών Συμβουλίων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.). Το Υπουργείο Παιδείας δείχνει εμπράκτως την προτεραιότητα που δίνει στην Ειδική Αγωγή καθώς έχει προχωρήσει σε μεγάλο αριθμό προσλήψεων γεγονός το οποίο τονίστηκε και από τον Υπουργό Παιδείας ο οποίος ανέφερε: “Αν κάνουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα σχολεία θα είναι πρώτα-πρώτα στην ειδική αγωγή.

Δείγμα αυτού του ενδιαφέροντος είναι το ότι φέτος διπλασιάσαμε τον αριθμό των αναπληρωτών που προσλάβαμε στον χώρο της ειδικής αγωγής.” Να σημειώσουμε ότι ήδη έχουν γίνει περισσότερες από 5.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών και αναμένονται και άλλες  ενώ και στο Ειδικό Βοηθητικό και Εκπαιδευτικό Προσωπικό έχουμε διπλασιασμό των προσλήψεων συγκριτικά με το 2014-15.

Πηγή: xenesglosses.eu

Comments are closed.