Open Close

Θερμό καλωσόρισμα στους πρωτοετείς από το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ

Για τις δραστηριότητες του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής

Μια λιτή αλλά ουσιαστική εκδήλωση προετοίμασαν τα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ, του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Αντίρριο, για τους πρωτοετείς φοιτητές του τμήματος. Με καλεσμένο το Δήμαρχο Ναυπάκτου κ. Παναγιώτη Λουκόπουλο, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος και Αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Καθηγητής Σπύρος Συρμακέσης ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην ιστορία του τμήματος που δημιουργήθηκε το 2013. Με ιδιαίτερη μνεία στη συμβολή του νυν Προέδρου του ΤΕΙ, Καθηγητή Βασίλη Τριανταφύλλου, αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο της δημιουργίας του τμήματος μετά από συγχώνευση και εξέλιξη τεσσάρων τμημάτων σε ένα νέο, σύγχρονο και ελπιδοφόρο πρόγραμμα σπουδών με άμεση απορρόφηση στην αγορά εργασίας αλλά και με ακαδημαϊκές προοπτικές.

Ο κ. Συρμακέσης παρουσίασε όλη τη δομή της διάθρωσης του προγράμματος σπουδών που οδηγεί στο πτυχίο του Μηχανικού Πληροφορικής ΤΕ με τρεις διακριτές κατευθύνσεις (Μηχανικού Η/Υ, Μηχανικού Δικτύων και Μηχανικού Λογισμικού). Με ειδική αναφορά στη σύγχρονη υποδομή του τμήματος αλλά και στην υποστήριξη της θεωρητικής διδασκαλίας και της πρακτικής εξειδίκευσης μέσα στα εκπαιδευτικά αλλά και τα πέντε ερευνητικά εργαστήρια του τμήματος παρουσιάστηκε η εκπαιδευτική δραστηριότητα του τμήματος.

Στη συνέχεια ο Επίκουρος Καθηγητής Μιχάλης Παρασκευάς παρουσίασε συνοπτικά το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών που ήδη υλοποιείται με επιτυχία από το τμήμα και αναμένεται μέσα στο 2016 να δώσει τους πρώτους αποφοίτους.

Ο Καθηγητής Βασίλης Ταμπακάς αναφέρθηκε στις δυνατότητες που έχουν οι προπτυχιακοί φοιτητές να εκπονήσουν μέρος της εκπαίδευσής τους ή και την πρακτική τους εργασία σε Ιδρύματα και εταιρίες του εξωτερικού, τονίζοντας την εξωστρέφεια που διέπει πια το χαρακτήρα του τμήματος.

Οι κ.κ. Παρασκευάς Κίτσος, Επίκουρος Καθηγητής και Παναγιώτης Αλεφραγκής, Καθηγητής Εφαρμογών παρουσίασαν τις φοιτητικές δραστηριότητες που ήδη λειτουργούν στο τμήμα, ΙΕΕΕ Student Branch και την Κοινότητα του Ανοικτού Λογισμικού. Ο κ. Συρμακέσης παρουσίασε τις δραστηριότητες των Googlers στο τμήμα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απορίες από τους φοιτητές του τμήματος και με τις ευχαριστίες του ΔημάρχουΝαυπάκτου, που παρέμεινε μέχρι το τέλος της εκδήλωσης ώστε να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες του τμήματος.

 

 

Πηγή:alfavita

Comments are closed.