Open Close

Βραβεύσεις για τις Καλύτερες Πρακτικές Ασκήσεις

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

Βραβεύσεις για τις Καλύτερες Πρακτικές Ασκήσεις

 

 Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του ΑΠΘ διοργανώνει εκδήλωση, με θέμα «5η Απολογιστική Εκδήλωση Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΠΘ, για το έτος 2015». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18.00, στο Κ.Ε.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ.

Στην εκδήλωση θα βραβευτούν φοιτητές/ τριες και επόπτες Φορέων Υποδοχής με τις καλύτερες πρακτικές, για το έτος 2015.

 Στο πλαίσιο του Προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί Απολογιστική Εκδήλωση για το έτος 2015, στην οποία θα βραβευθούν 22 Φοιτητές/τριες και 23 Επόπτες των Φορέων Υποδοχής με τις Καλύτερες Πρακτικές Ασκήσεις για το έτος 2015. Η επιλογή των Φοιτητών και των Εποπτών πραγματοποιήθηκε από τους Επιστημονικά Υπεύθυνους των Τμημάτων, σε συνεργασία με τους Επόπτες Μέλη ΔΕΠ, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, με βάση τις αξιολογήσεις του Προγράμματος.

 Οι 9.105 φοιτητές/τριες ασκήθηκαν για διάστημα από 1 έως 4 μήνες, ανάλογα με το Τμήμα, σε 2.365 Φορείς (Δημόσιους και Ιδιωτικούς) . Το Πρόγραμμα κάλυψε εξ’ ολοκλήρου την αμοιβή των φοιτητών και την ασφάλισή τους.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ. Ο Ιδρυματικά Υπεύθυνος, Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας, Αντώνιος Κορωναίος θα παρουσιάσει τον Τελικό Απολογισμό του Προγράμματος για τα έτη 2010 – 2015, ενώ θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες και βεβαιώσεις στους φοιτητές/τριες και στους Επόπτες των Φορέων Υποδοχής. Τέλος, οι φοιτητές, οι επόπτες Φορέων Υποδοχής και οι Επιστημονικά Υπεύθυνοι των Τμημάτων θα μιλήσουν για τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα.

Το Πρόγραμμα «Πρακτική Άσκηση Φοιτητών ΑΠΘ» συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους και είχε διάρκεια από 10/2010 έως 10/2015.

Τα 23 Τμήματα του Πανεπιστημίου που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα ήταν: Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας, Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών, Βιολογίας, Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας, Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας, Γεωλογίας, Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος, Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε., Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, Θεολογίας, Ιστορίας & Αρχαιολογίας, Κτηνιατρικής, Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Μηχανολόγων Μηχανικών, Οικονομικών Επιστημών, Ποιμαντικής & Κοινωνικής Θεολογίας, Πολιτικών Επιστημών, Πολιτικών Μηχανικών, Φυσικής, Χημείας, Χημικών Μηχανικών και Ψυχολογίας.

Το Πρόγραμμα «Πρακτική Άσκηση Φοιτητών ΑΠΘ» στόχευε στην ουσιαστική επαφή των φοιτητών με τους εν δυνάμει χώρους απασχόλησης, στην ενημέρωση τους για τις τάσεις της αγοράς και τις δεξιότητες που απαιτούνται, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των πτυχιούχων, στη διοχέτευση στην αγορά εργασίας πτυχιούχων με επαγγελματική πείρα. Επίσης, στόχευε στη δημιουργία ενός σταθερού δεσμού μεταξύ του Πανεπιστημίου και του φοιτητικού δυναμικού με την αγορά εργασίας, ο οποίος ενισχύθηκε με την υπογραφή Πρωτοκόλλων Συνεργασίας μεταξύ του ΑΠΘ και δύο μεγάλων Φορέων Υποδοχής, οι οποίοι απασχόλησαν φοιτητές από διάφορα Τμήματα του Ιδρύματος.

Η εκδήλωση δεν είναι ανοιχτή για το κοινό και απαιτείται πρόσκληση για την είσοδο σε αυτή.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή μόνο για δημοσιογράφους.

Επικοινωνία με Δημοσιογράφους: Ιδρυματικά Υπεύθυνος Έργου, Καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, Αντώνιος Κορωναίος, τηλ. 2310998515, 2310997136, 6977592698.

Comments are closed.