Open Close

Webinar «Εκφοβισμός – Bullying»

Εκφοβισμός: επιπτώσεις, πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών

21 Νοεμβρίου 2015 | Διαδικτυακά

Ο τομέας Δια Βίου Εκπαίδευσης και το ΚΔΒΜ της Employ, ως πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π.7459/2014), υλοποιεί το διαδικτυακό σεμινάριο «Εκφοβισμός: επιπτώσεις, πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών«  προκειμένου να ενημερώσει και να καταρτίσει τους συμμετέχοντες στο θεματικό πεδίο της Ψυχολογίας.

Ο εκφοβισμός (bullying) αποτελεί ένα φαινόμενο που απαντάται συχνότερα από όσο η κοινωνία πιστεύει ή ελπίζει. Είναι μια συμπεριφορά που παρατηρείται ανάμεσα σε άτομα ή ομάδες ατόμων με ανισότητα (ποιοτική ή ποσοτική) χαρακτηριστικών και αφορά την επιβολή εξουσίας μέσα από τη χρήση διαφόρων μέσων βίας. Εκδηλώνεται σε διάφορους χώρους, όπως είναι το σχολικό, πανεπιστημιακό, εργασιακό, οικογενειακό περιβάλλον και μπορεί να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να έχει ολέθριες συνέπειες για θύμα αλλά και θύτη. Πώς αντιμετωπίζεται λοιπόν αυτό το πολύπλοκο και κρυφό φαινόμενο; Το παρόν διαδικτυακό σεμινάριο εξετάζει σε βάθος το φαινόμενο του εκφοβισμού και μέσα από αληθινά παραδείγματα και περιστατικά εξετάζει τρόπους με τους οποίους μπορεί να αποφευχθεί ο εκφοβισμός. Ταυτόχρονα παρουσιάζονται τρόποι αντιμετώπισης, όταν πλέον έχει εκδηλωθεί μια τέτοια συμπεριφορά.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, σε ειδικούς της ψυχικής υγείας, σε σπουδαστές αντίστοιχων τμημάτων, σε γονείς αλλά και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να επιμορφωθούν για αυτό το φαινόμενο σε επίπεδο πρόληψης ή αντιμετώπισης του σε διάφορους χώρους.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την αναλυτική ανακοίνωση

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Comments are closed.