Open Close

10 λόγοι για σπουδές στη Γαλλία

1) Σπουδές χρηματοδοτούμενες και εγγυημένες από το Κράτος

Η Γαλλία χρηματοδοτεί ένα μεγάλο μέρος του πραγματικούκόστους των σπουδών κάθε φοιτητή (11.740 € για κάθε φοιτητή τον χρόνο). Δεν γίνεται καμία διάκριση μεταξύαλλοδαπών και Γάλλων φοιτητών: οι προϋποθέσειςεισαγωγής είναι πανομοιότυπες για όλους τους φοιτητές,όπως και οι χορηγούμενοι τίτλοι σπουδών και το κόστοςεγγραφής. Οι τίτλοι σπουδών της ανώτατης εκπαίδευσης,βασισμένοι στο ευρωπαϊκό πρότυπο Πτυχίο-Μεταπτυχιακό-Διδακτορικό, επικυρώνονται από το κράτος, το οποίο καιεγγυάται τη διεθνή αναγνώρισή τους.

2) Άριστη ανώτατη εκπαίδευση, προσαρμοσμένη σε κάθε ανάγκη

Το γαλλικό σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης βασίζεται σε ένα δίκτυο 3.500 ιδιωτικών και δημόσιων εκπαιδευτικώνΙδρυμάτων. Η Γαλλία προσφέρει ποιοτικές σπουδές σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους κλάδους. Περισσότερα από 900 προγράμματα στη Γαλλία, σε όλους τους τομείς, παρέχουν τη δυνατότητα εκπαίδευσης στα αγγλικά.

3) Έρευνα υψηλού επιπέδου

Η Γαλλία κατέχει την 6η θέση στον κόσμο, όσον αφορά τις εγχώριες δαπάνες για την Έρευνα και την Ανάπτυξη. Το CNRS αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο οργανισμό έρευνας (Nature Index, 2015). 12 από τα 55 μετάλλια Fields (αντίστοιχα των βραβείων Nobel στα μαθηματικά) δόθηκαν σε Γάλλους. Το 42% των διδακτορικών διατριβών που έχουν καταχωρηθεί στη Γαλλία, έχουν εκπονηθεί από αλλοδαπούς φοιτητές.

4) Οικονομική δύναμη παγκόσμιας εμβέλειας

Η Γαλλία είναι η 5η παγκόσμια οικονομική δύναμη, η 2η σε οικονομική δύναμη χώρα της Ευρώπης σε επίπεδο ΑΕΠ και η 2η αγορά της Ευρώπης με 65 εκατ. καταναλωτές (ΔΝΤ 2014, Eurostat 2014). Η Γαλλία είναι η 4η σε εξαγωγές υπηρεσιών χώρα στον κόσμο (OMC, 2013) και ο πρώτος ευρωπαϊκός επενδυτικός προορισμός στον τομέα της βιομηχανίας (EY, 2014).

5) Βιομηχανίες αιχμής, πρωτοπόρες σε διεθνέςεπίπεδο

Στον κατάλογο των 500 καλύτερων επιχειρήσεων του κόσμου, οι 31 είναι γαλλικές (Fortune Global 500, 2014). Πολλοί γαλλικοί βιομηχανικοί όμιλοι είναι πρωτοπόροι στον τομέα τους με μονάδες παραγωγής σε ολόκληρο τον πλανήτη: Airbus (αεροναυτική), Total, Areva (ενέργεια), Orange (τηλεπικοινωνίες), Sanofi (υγεία), LVMH (πολυτελή προϊόντα), L’Oréal (καλλυντικά), Danone (βιομηχανία τροφίμων).

6) Ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την καινοτομία και τους νέους επιχειρηματίες

Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης στην κατάταξη με τις 100 πιο καινοτόμες επιχειρήσεις (Thomson Reuters, 2014). Κατατάσσεται στην 6η θέση παγκοσμίως στην κατάθεση διεθνών αιτήσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (WIPO, 2013). 71 συνεργατικοί σχηματισμοί συγκροτούν ένα ελκυστικό περιβάλλον που συγκεντρώνει start ups, εργαστήρια, Πανεπιστήμια και μεγάλες επιχειρήσεις. Το French Tech, έχοντας επενδύσει 200 εκατ. €, στηρίζει την ανάπτυξη ψηφιακών επιχειρήσεων και προσελκύει νέα ταλέντα.

7) Ένα ευχάριστο και ωφέλιμο περιβάλλον διαβίωσης στην καρδιά της Ευρώπης

Η Γαλλία, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης, αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο τουριστικό προορισμό σε αριθμό ξένων επισκεπτών (UNWTO, 2014). Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Παρίσι βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης με τις καλύτερες φοιτητικές πόλεις (QS Best Student Cities, 2014). Η Γαλλία βρίσκεται στην 3η θέση παγκοσμίως, όσον άφορα την ανταπόκριση των υγειονομικών παροχών στις ανάγκες της κοινωνίας (IMD, 2014).

8) Ο τρόπος ζωής «αλά γαλλικά»

Πάνω από 40.000 μνημεία και προστατευμένες περιοχές, 39 πολιτιστικοί χώροι στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, 8.000 μουσεία, 2.000 κινηματογράφοι και 500 περίπου φεστιβάλ μαρτυρούν τον πλούτο της πολιτιστικής ζωής στη Γαλλία. Η γαλλική καλλιτεχνική δημιουργία ακτινοβολεί σε όλους τους τομείς. Με 15 διακρίσεις, η Γαλλία κατέχει το μεγαλύτερο αριθμό βραβείων Νόμπελ Λογοτεχνίας (Patrick Modiano, 2014).

9) Γαλλικά, μια διεθνής γλώσσα

Τα γαλλικά συναντώνται και στις 5 ηπείρους, αποτελούν την επίσημη γλώσσα πολλών κρατών και διεθνών οργανισμών και είναι η 5η πιο ομιλούμενη γλώσσα με 274 εκατ. ομιλητών. Μετά τα αγγλικά, είναι η αμέσως επόμενη γλώσσα που μαθαίνουν οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο. Τα γαλλικά είναι η 3η γλώσσα στον οικονομικό τομέα και η 2η γλώσσα διεθνούς πληροφόρησης (OIF, 2014).

10) Ένας ελκυστικός προορισμός για τους αλλοδαπούς φοιτητές

Με πάνω από 295.000 εγγεγραμμένους φοιτητές στην ανώτατη εκπαίδευση (Υπουργείο εθνικής παιδείας, ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας της Γαλλίας, 2014), η Γαλλία είναι η 3η χώρα υποδοχής αλλοδαπών φοιτητών στον κόσμο , μετά τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο (Unesco, 2012). Το

80% αυτών που σπούδασαν στη Γαλλία δηλώνει ικανοποιημένο από την ποιότητα των σπουδών και από τα πλεονεκτήματα του γαλλικού πτυχίου. 9 στους 10 φοιτητές που έρχονται στη Γαλλία αξιολογούν θετικά τη διαμονή τους και συστήνουν την Γαλλία ως προορισμό σπουδών. (Baromètre Campus France- TNS Sofres, 2013). κινηματογράφοι και 500 περίπου φεστιβάλ μαρτυρούν τον πλούτο της πολιτιστικής ζωής στη Γαλλία. Η γαλλική καλλιτεχνική δημιουργία ακτινοβολεί σε όλους τους τομείς. Με 15 διακρίσεις, η Γαλλία κατέχει το μεγαλύτερο αριθμό βραβείων Νόμπελ Λογοτεχνίας (Patrick Modiano, 2014).

9) Γαλλικά, μια διεθνής γλώσσα

Τα γαλλικά συναντώνται και στις 5 ηπείρους, αποτελούν την επίσημη γλώσσα πολλών κρατών και διεθνών οργανισμών και είναι η 5η πιο ομιλούμενη γλώσσα με 274 εκατ. ομιλητών. Μετά τα αγγλικά, είναι η αμέσως επόμενη γλώσσα που μαθαίνουν οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο. Τα γαλλικά είναι η 3η γλώσσα στον οικονομικό τομέα και η 2η γλώσσα διεθνούς πληροφόρησης (OIF, 2014).

10) Ένας ελκυστικός προορισμός για τους αλλοδαπούς φοιτητές

Με πάνω από 295.000 εγγεγραμμένους φοιτητές στην ανώτατη εκπαίδευση (Υπουργείο εθνικής παιδείας, ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας της Γαλλίας, 2014), η Γαλλία είναι η 3η χώρα υποδοχής αλλοδαπών φοιτητών στον κόσμο , μετά τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο (Unesco, 2012). Το 80% αυτών που σπούδασαν στη Γαλλία δηλώνει ικανοποιημένο από την ποιότητα των σπουδών και από τα πλεονεκτήματα του γαλλικού πτυχίου. 9 στους 10 φοιτητές που έρχονται στη Γαλλία αξιολογούν θετικά τη διαμονή τους και συστήνουν την Γαλλία ως προορισμό σπουδών. (Baromètre Campus France- TNS Sofres, 2013).κινηματογράφοι και 500 περίπου φεστιβάλ μαρτυρούν τον πλούτο της πολιτιστικής ζωής στη Γαλλία. Η γαλλική καλλιτεχνική δημιουργία ακτινοβολεί σε όλους τους τομείς. Με 15 διακρίσεις, η Γαλλία κατέχει το μεγαλύτερο αριθμό βραβείων Νόμπελ Λογοτεχνίας (Patrick Modiano, 2014).

http://www.e-dimosio.gr/

Comments are closed.