Open Close

ΟΙΕΛΕ κατά Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων

ην κατάπληξη της διατυπώνει η ΟΙΕΛΕ για την ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων  ( ΣΙΕΙΕ) με την  οποία επιτίθεται   στην υπουργό Παιδείας   Κιάου, όσο και στην Ομοσπονδία, σχετικά με τη δήλωσή της ότι θα μελετήσει τη Γνωμοδότηση του ΝΣΚ για τα εργασιακά στη ιδιωτική εκπαίδευση.

Η ΟΙΕΛΕ στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι:

Α. Με το σημερινό άναρχο καθεστώς στην ιδιωτική εκπαίδευση ουδείς γνωρίζει ποιος προσλαμβάνεται και ποιος απολύεται, ουδείς γνωρίζει ποιος υπογράφει τίτλους σπουδών, ενώ οι συμβάσεις των εκπαιδευτικών έχουν γίνει λάστιχο με αποτέλεσμα πάρα πολύ εκπαιδευτικοί να προσλαμβάνονται με ολιγόμηνες συμβάσεις, να απολύονται και να επαναπροσλαμβάνονται τον Σεπτέμβριο μετακυλίοντας το κόστος της πληρωμής των εκπαιδευτικών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στο Κράτος.

Β.  Με αυτό το καθεστώς η πιστοποίηση της ποιότητας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών και η διασφάλιση της νομιμότητας των τίτλων σπουδών είναι σχεδόν αδύνατη. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας προσέφυγαν στο ΝΣΚ το οποίο με τη συγκεκριμένη Γνωμοδότηση επαναφέρει την εποπτεία του Κράτους σε προσλήψεις και απολύσεις,.

Γ. Την υπογραφή  της Γνωμοδότησης αυτής που ορίζει τα αυτονόητα για την, μερική έστω, τήρηση της Συνταγματικής νομιμότητας στην ιδιωτική εκπαίδευση επιχειρούν να μπλοκάρουν με κάθε τρόπο οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών.

Δ. Το κεντρικό μήνυμα της Γνωμοδότησης 266/2014 του ΝΣΚ είναι απλό. Η Παιδεία που παρέχουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια είναι δημόσιο αγαθό, άρα πρέπει να εποπτεύεται από την πολιτεία.

Ε. Θα πρέπει επιτέλους οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων να μας πουν ξεκάθαρα. Θέλουν τα ιδιωτικά σχολεία να λειτουργήσουν ως πάροχοι δημόσιου αγαθού, ή ως επιχειρήσεις;

πηγή esos.gr

Comments are closed.