Open Close

ΠΜΣ: «ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ»

ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ – ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΔΔΠΜΣ)

ΜΕ ΤΙΤΛΟ:«ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ»

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

  1. Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ
  2. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ και
  3. Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

(ΦΕΚ 1057/5.6.2015)

 Θεσσαλονίκη 10 Ιουλίου 2015

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 Το Διαπανεπιστημιακό-Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΔΠΜΣ) με τίτλο: «Επιστήμες της Αγωγής – Τεχνολογίες Μάθησης» πρόκειται να δεχθεί μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές/ριες για το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016.

 Στο ΔΔΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι ΑΕΙ της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής θετικών και θεωρητικών σπουδών. Η διάρκεια σπουδών είναι τέσσερα (4) εξάμηνα (120ECTS). Συνολικός αριθμός εισακτέων μεταπτυχιακών φοιτητών/ριών: σαράντα πέντε (45). Οι υπότροφοι του Ι.Κ.Υ. γίνονται δεκτοί καθ’ υπέρβαση, χωρίς να υποβληθούν σε εξεταστική διαδικασία.

 Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητάς τους από την 1ηέως την 15ηΣεπτεμβρίου 2015, ακολουθώντας το σύνδεσμο http://learntech.web.auth.gr/learntech/.

Στην ηλεκτρονική δήλωση θα πρέπει να επισυνάψουν σε ηλεκτρονική μορφή (αρχεία pdf σε μορφή zip μέγιστου μεγέθους 12ΜΒ) τα ακόλουθα:

  1. Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας
  2. Αντίγραφο πτυχίου και λοιπών τίτλων (σε περίπτωση πτυχίου της αλλοδαπής, απαιτείται και η επίσημη αναγνώριση από το ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ)
  3. Βιογραφικό σημείωμα (μέγιστη έκταση 5 σελίδων)
  4. Την/τις πτυχιακή/ές εργασία/ες τους (αν έχουν εκπονήσει)
  5. Τις τρεις από τις πιο αντιπροσωπευτικές δημοσιεύσεις τους (αν υπάρχουν)
  6. Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας επιπέδου τουλάχιστον Β2 στην αγγλική γλώσσα *

* Oι υποψήφιοι/ες που δεν έχουν πιστοποιητικό γλωσσομάθειας επιπέδου τουλάχιστον Β2 στην αγγλική γλώσσα θα εξεταστούν γραπτά. Η επιτυχία στην εξέταση αυτή θεωρείται ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή των υποψηφίων στη διαδικασία επιλογής.

 Οι επιτυχόντες/ούσες είναι υποχρεωμένοι/ες, προκειμένου να εγγραφούν, να προσκομίσουν:

  1. Αντίγραφο πτυχίου και λοιπών τίτλων (σε περίπτωση πτυχίου της αλλοδαπής, απαιτείται και η επίσημη αναγνώριση από το ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ)
  2. Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας(εφόσον το έχουν ήδη υποβάλει ηλεκτρονικά για μοριοδότηση).

Επιτυχών/ούσα, ο/η οποίος/α δε θα προσκομίσει κάποιο από τα παραπάνω δικαιολογητικά αποκλείεται και τη θέση του καταλαμβάνει ο/η πρώτος/η επιλαχών/ούσα στη σειρά κατάταξης.

 Διαδικασία Επιλογής

Η διαδικασία επιλογής για όλους τους υποψηφίους περιλαμβάνει:

  1. συνέντευξη με παρουσίαση διάρκειας οκτώ λεπτών (5’ παρουσίαση συν 3’ ερωτήσεις) ενός θέματος από τα πεδία: α. θεωρίες μάθησης ή β. τεχνολογίες μάθησης. Το θέμα επιλέγεται από πριν από τον/την υποψήφιο/α. Η παρουσίαση γίνεται με την παράλληλη χρήση διαφανειών (π.χ. PowerPoint) που έχει ετοιμάσει ο/η υποψήφιος/α και παραδίδει στην επιτροπή σε ψηφιακή μορφή πριν από την έναρξη της συνέντευξης
  2. αξιολόγηση κατανόησης αγγλικού επιστημονικού κειμένου (ανεξάρτητα από την κατοχή πιστοποιητικού γλωσσομάθειας επιπέδου τουλάχιστον Β2 στην αγγλική γλώσσα). Ο/η υποψήφιος/α καλείται μέσα σε δεκαπέντε (15) λεπτά να γράψει περίληψη του κειμένου που θα του δοθεί και να απαντήσει σε ερωτήσεις ανάπτυξης στα ελληνικά

 Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών/φοιτητριών πραγματοποιείται με τη συνεκτίμηση των παρακάτω κριτηρίων:

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ
1. Κατανόηση αγγλικού επιστημονικού κειμένου 10.0 (μέγιστο)
2. Προφορική εξέταση – παρουσίαση 8.0 (μέγιστο)
3. Συνέντευξη 4.0 (μέγιστο)
4. Γενικός βαθμός βασικού πτυχίου (από 5.00- 6.49 «καλώς»: 1 μόριο, από 6.50- 8.49 «λίαν καλώς»: 3 μόρια, από 8.50- 10.00 «άριστα»: 5 μόρια) 5.0(μέγιστο)
5. Πτυχιακή (διπλωματική) εργασία 5.0
6. Δεύτερο πτυχίο ΑΕΙ 4.0
7. Μεταπτυχιακός τίτλος (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης, Μάστερ) 3.0
8. Διδακτορικό 6.0
9.Επιστημονικές δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά (κατά προτεραιότητα στην αγγλική και με impact factor³0.5) και πρακτικά συνεδρίων(κατά προτεραιότητα διεθνών). 5.0 (μέγιστο)
Μέγιστο Σύνολο Μορίων 50.0

 Απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας είναι ο/η υποψήφιος/α να συγκεντρώσει συνολικά τουλάχιστον δέκα (10) μόρια στην κατανόηση αγγλικού επιστημονικού κειμένου και στην προφορική εξέταση – παρουσίαση.

Με την περάτωση της αξιολόγησης θα ανακοινωθεί στη γραμματεία, και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΔΔΠΜΣ, η σειρά κατάταξης των υποψηφίων (με βάση την αναλυτική βαθμολογία τους) καθώς και οι τελικοί επιτυχόντες. Σε περίπτωση ισοψηφίας, γίνονται δεκτοί όλοι οι ισοψηφήσαντες.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων θα γνωστοποιηθούν οι ακριβείς ημερομηνίες της διαδικασίας επιλογής, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου 2015.

Οι επιτυχόντες/ούσες καταβάλλουν παράβολο εγγραφής 200€ ανά εξάμηνο φοίτησης.

Για κάθε συμπληρωματική πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του ΔΔΠΜΣ, ώρες 11.00-13.00, στο τηλέφωνο 2310 995046 με την  κ. Μαρία Χατζηπαράσχη, ΕΤΕΠ ΤΕΠΑΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info-learntech@nured.auth.gr  καθώς και να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του ΔΔΠΜΣhttp://learntech.web.auth.gr/.

 Η Διευθύντρια του ΔΔΠΜΣ

 Μελπομένη Τσιτουρίδου

καθηγήτρια ΤΕΠΑΕ Α

http://fresheducation.gr/

Comments are closed.