Open Close

Προς επαναφορά του εξαώρου για τους Βρεφονηπιοκόμους

Την επαναφορά του εξαώρου για τους Βρεφονηπιοκόμους και τους συναφείς κλάδους που απασχολούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, προβλέπει το Σχέδιο Νόμου «Αυτοτελής υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας ΟΤΑ – Oικονομική βιωσιμότητα και αυτοτέλεια ΟΤΑ – Κανόνες Δημοσιονομικής Διαχείρισης και άλλες διατάξεις θεμάτων Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης», που κατατέθηκε, προς ψήφιση, στη Βουλή.

Ειδικότερα το άρθρο 29 του Σχεδίου Νόμου ορίζει ότι η υποπερίπτωση δδ της παραγράφου 5 περ. α του άρθρου 1 της πράξης νομοθετικού περιεχομένου του Προέδρου της Δημοκρατίας «περί καθιερώσεως πενθημέρου εβδομάδος εργασίας των δημοσίων εν γένει υπηρεσιών και ρυθμίσεως συναφών θεμάτων», που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 1157/1981 (Α` 126), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καταργείται και η παράγραφος 1 του άρθρου μόνου του π.δ. 588/1988 (Α’ 284) επανέρχεται σε ισχύ.

Με τη ρύθμιση αυτή αποκαθίσταται το ωράριο εργασίας των βρεφονηπιοκόμων και των συναφών κλάδων, το οποίο είχε εξισωθηθεί με αυτό του διοικητικού προσωπικού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ιδιαίτερη φύση της συγκεκριμένης εργασίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

πηγή esos.gr

Comments are closed.