Open Close

Webinar «Διαχείριση Προβληματικής Συμπεριφοράς»

Webinar

«Διαχείριση Προβληματικής Συμπεριφοράς  στο Σχολείο & την Οικογένεια»

26 Σεπτεμβρίου 2015

Ο τομέας Δια Βίου Εκπαίδευσης και το ΚΔΒΜ της Employ, ως πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π.7459/2014), υλοποιεί το διαδικτυακό σεμινάριο «Διαχείριση Προβληματικής Συμπεριφοράς στο Σχολείο & την Οικογένεια»  προκειμένου να ενημερώσει και να καταρτίσει τους συμμετέχοντες στο θεματικό πεδίο της Εκπαίδευσης & της Ψυχολογίας.

Η συμπεριφορά παιδιών και εφήβων μπορεί να παρουσιάσει ένα πολύ μεγάλο φάσμα διακυμάνσεων, προβλημάτων και συγκεκριμένων περιστατικών, τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στο περιβάλλον, οικογενειακό και/ή σχολικό.

Το παρόν σεμινάριο συζητά την έννοια της φυσιολογικότητας, για να γίνει καλύτερα κατανοητό πότε μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι μια συμπεριφορά αποκλίνει από την αναμενόμενη, πότε καθιστά πρόβλημα και πότε αφορά σοβαρότερες ψυχοπαθολογικές καταστάσεις. Ακολουθώντας μια μαθητοκεντρική οπτική γωνία, εξηγούνται τα βαθύτερα αίτια των προβληματικών συμπεριφορών, για να διαπιστωθούν λύσεις και τρόποι αντιμετώπισης που μπορούν να εφαρμοστούν τόσο στην οικογένεια όσο στο σχολικό περιβάλλον. Επίσης συμπεριλαμβάνονται διάφορα παραδείγματα εσωτερικευμένων και εξωτερικευμένων προβληματικών συμπεριφορών, σε μια απόπειρα να καλυφθούν όσο τον δυνατόν περισσότερα περιστατικά και είδη απόκλισης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς, ειδικούς υγείας και σε όποιον ενδιαφέρεται για την ανθρώπινη συμπεριφορά γενικότερα. 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την αναλυτική ανακοίνωση.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Comments are closed.