Open Close

Εκδήλωση Master Erasmus Mundus | Θεσσαλονίκη, 25 Ιουνίου

Τελετή απονομής των διπλωμάτων στους αποφοίτους της ακαδημαϊκής χρονιάς 2014-2015 του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Erasmus Mundus «Ευρωπαϊκοί Πολιτισμοί και Λογοτεχνίες» θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015 και ώρα 18.00, στην Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσία των Πανεπιστημιακών Αρχών και της Επίτιμης Προξένου της Ελλάδας στη Μπολόνια, Γεωργίας Λαμπράκη.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν φοιτητές του προγράμματος Erasmus Mundus από χώρες όπως Ιταλία, Γαλλία, Τουρκία, Φιλιππίνες, Συρία, Πολωνία, Γεωργία και Κίνα.

Από το 2004, μέσα από τη διαπανεπιστημιακή συνεργασία, το πρόγραμμα υλοποιεί την κινητικότητα στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης και στοχεύει στη διαπολιτισμική διάσταση και διεύρυνση των ευρωπαϊκών σπουδών. Φιλοδοξώντας να προσφέρει σπουδές υψηλού επιπέδου σε πεδία όπως ευρωπαϊκή σκέψη, λογοτεχνική πολιτιστική ιστορία, επιστήμη της γλώσσας και σε τουλάχιστον δύο από τις τρεις γλώσσες του προγράμματος (γαλλική, ελληνική, ιταλική), εξασφαλίζει σε φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο 2ετή φοίτηση διαδοχικά σε 2 ή 3 από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια: το Alter Mater Studiorum, Università di Bologna (Ιταλία), τo Πανεπιστήμιο της Haute-Alscace (Mυλούζ, Γαλλία) το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου (Γαλλία), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο του Ντακάρ (Σενεγάλη).

Επικοινωνία με Δημοσιογράφους: Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Erasmus Mundus «Ευρωπαϊκοί Πολιτισμοί και Λογοτεχνίες», Αν. Καθηγήτρια ΑΠΘ, Μαρία Λιτσαρδάκη, τηλ. 6973341500

Comments are closed.