Open Close

Πιθανά σήμερα θα καθοριστεί ο αριθμός των πιστώσεων για την εκπαίδευση

Ακόμα και στη μέση της χρονιάς οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. Ο υπουργός Παιδείας παραδέχτηκε στην ΕΡΤ ότι οι πιστώσεις που έχουν εξασφαλιστεί μέχρι στιγμής επαρκούν για την κάλυψη μόλις του 50% των αναγκών. Δεν απέκλεισε ακόμα και διεύρυνση του ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά μια ή δυο ώρες ως συμβολή στο ξεπέρασμα της κρίσης όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σε αγώνα δρόμου και πειθούς έχει επιδοθεί το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Όπως είπε ο υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1 στη Μάχη Νικολάρα και στον Γιάννη Δάρρα, ο αριθμός των πιστώσεων που θα διατεθούν στην εκπαίδευση θα καθοριστεί την Τρίτη σε κοινή σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομίας. Ο υπουργός δήλωσε σχετικά:

Οι δυσκολίες είναι μεγάλες στο φαινομενικά απλό στόχο κυρίως διότι τα λεφτά λείπουν και χρειάζεται να κάνουμε όλων των ειδών τις προσπάθειες, κάποιες αλχημείες, εύρεσης πόρων ώστε να έχουμε ακριβώς τον αριθμό καθηγητών που χρειαζόμαστε

Μέχρι στιγμής και καθώς ολοκληρώνεται η εικόνα των αναγκών εκτιμάται ότι θα χρειαστούν 20.000 εκπαιδευτικοί για να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία. Τα κονδύλια που έχουν μέχρι στιγμής εξασφαλιστεί επαρκούν μόλις για τους μισούς δηλαδή για 10.000. Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί 2.000 με 2.500 μόνιμους διορισμούς οι οπαίοι έχουν καθυστερήσει καθώς δεν έχει έρθει ακόμη η νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο 360pedia.gr

Comments are closed.