Open Close

Δεν επιστρέφονται τα παράβολα στους υποψηφίους που δεν έλαβαν μέρος στις εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Α. Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 60/2014 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που έγινε δεκτή από τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, και με το υπ. αρ. 230-2889/24-06-2015 έγγραφο του Ν.Σ.Κ., δεν είναι δυνατή η επιστροφή χρηματικών ποσών παραβόλων στους υποψηφίους που τα κατέβαλαν για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις προς τον σκοπό της απόκτησης Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, στις οποίες όμως, οι υποψήφιοι αυτοί δεν έλαβαν μέρος εκ λό- γων αφορώντων, αποκλειστικώς στους ιδίους.

Β. Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 522/2012 γνωμοδότηση του Νομικού Συμ- βουλίου του Κράτους, που έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Α- θλητισμού, δεν είναι δυνατή η μεταφορά του παραβόλου σε επόμενη εξεταστική περίοδο.

Τα παραπάνω κάνει γνωστά το υπουργείο Παιδείας και καλεί τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης α) για την απάντηση τυχόν αιτημάτων που εκκρεμούν και β) για τις εφεξής δικές τους ενέργειες σε παρόμοια αιτήματα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

πηγή esos.gr

Comments are closed.