Open Close

Μεταπτυχιακό Οργάνωση και Διοίκηση στην Εκπαίδευση

 

Δείτε τη σχετική προκήρυξη εισαγωγής φοιτητών στο Π.Μ.Σ. «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης» για το ακαδ. έτος 2015-2016 πατώντας εδώ.

 

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανακοινώνει ότι θα δέχεται αιτήσεις συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης». Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε  πτυχιούχους Παιδαγωγικών Τμημάτων ή των λεγόμενων “Καθηγητικών Σχολών” των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή πτυχιούχους άλλων Τμημάτων που έχουν παιδαγωγική επάρκεια (ΑΣΠΑΙΤΕ ή πρώην ΣΕΛΕΤΕ) καθώς και ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Επίσης γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Τ.Ε.Ι. συναφούς αντικειμένου. Το Πρόγραμμα διαρκεί τρία εξάμηνα. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής είναι η πιστοποιημένη από επίσημους φορείς γνώση της αγγλικής γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον Β2 (όπως αυτή ορίζεται από τον Α.Σ.Ε.Π.). Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται οι κάτοχοι προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Αγγλόφωνου Πανεπιστημίου.

Οι επιλεγέντες εξετάζονται γραπτά σε δυο μαθήματα «Παιδαγωγικά» και «Ψυχολογία» και συμμετέχουν σε γραπτές εξετάσεις κατανόησης επιστημονικού κειμένου, συναφούς με το αντικείμενο, στα Αγγλικά.

Οι εξετάσεις των μαθημάτων προβλέπεται να γίνουν στο τέλος Σεπτεμβρίου 2015.

Την εξεταστέα ύλη μπορείτε να τη βρείτε στον εξής σύνδεσμο:  http://www.pre.uth.gr/new/el/content/513-prokiryxi-exetaseon-kai-exetastea-uli

Μέσα στην προθεσμία που ανακοινώνεται, οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν το φάκελο της υποψηφιότητάς τους στη Γραμματεία του ΠΜΣ.

Ο φάκελος θα περιέχει τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  • Αίτηση υποψηφιότητας σε ειδικό έντυπο
  • Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα
  • Αντίγραφο πτυχίου (με την αντίστοιχη αναγνώριση του ΔΟΑΤΑΠ, αν προέρχεται από πανεπιστήμιο του εξωτερικού)
  • Πιστοποιητικό Σπουδών με αναλυτική βαθμολογία όλων των ετών
  • Αναγνωρισμένα διπλώματα γνώσης ξένων γλωσσών
  • Βεβαίωση εκπόνησης πτυχιακής εργασίας (όπου να αναγράφονται το θέμα, ο βαθμός και οι επιβλέποντες καθηγητές) [εφόσον υπάρχει]
  • Αντίγραφα δημοσιεύσεων [εφόσον υπάρχουν]
  • Άλλα πτυχία Τμημάτων ΑΕΙ ή ΤΕΙ [εφόσον υπάρχουν]
  • Μεταπτυχιακοί τίτλοι [εφόσον υπάρχουν]
  • Βεβαίωση προϋπηρεσίας στη δημόσια ή ιδιωτική εκπαίδευση [εφόσον υπάρχει]
  • Άλλα δικαιολογητικά  που πιστοποιούν τα μοριοδοτούμενα  προσόντα. Πληροφορίες σχετικά με τη μοριοδότηση του φακέλου μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: http://www.pre.uth.gr/new/el/content/501-kanonismos-spoydon

 

Αιτήσεις υποβάλλονται  από 1 Ιουλίου 2015 – 31 Αυγούστου 2015  (εκτός από το διάστημα: 27 Ιουλίου – 15 Αυγούστου) στη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού κάθε Τρίτη (17.00-19.00) και Πέμπτη (10.00-12.00) (γραφείο 9, 4ος όροφος, νέο κτήριο, Αργοναυτών και Φιλελλήνων, 38221 Βόλος) ή και ταχυδρομικά. Λεπτομέρειες για τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής των εξετάσεων θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείται το 24210-74881 κάθε Τρίτη (17.00-19.00), Πέμπτη (12.00 – 14.00) και Παρασκευή (18.00–20.00) ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.pre.uth.gr/new/el/node/616 (email: ode@pre.uth.gr)

 

 

Βόλος, 11 Ιουνίου 2015

Η Διευθύντρια Σπουδών του Π.Μ.Σ.

Σαραφίδου Γιασεμή Όλγα

Καθηγήτρια

Comments are closed.