Open Close

Προμήθεια Κινητών Εργαστηρίων για τα σχολεία

Πληροφορίες έδωσε ο υπουργός Παιδείας για το μεγάλο έργο του Υπουργείου Παιδείας όσον αφορά στην προμήθεια Κινητών Εργαστηρίων και Διαδραστικών Συστημάτων για τις Σχολικές Μονάδες όλης της χώρας. Στόχος του εν λόγω έργου είναι η ψηφιακή αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή Χάρη Θεοχάρη, το έργο είναι ενταγμένο στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, η οποία λήγει στο τέλος του 2015. Μέχρι τότε υπολογίζεται πως θα έχει ολοκληρωθεί το φυσικό αντικείμενο της φάσης Α σε ποσοστό 40% (24 εκ. ευρώ) ενώ η Φάση Β θα είναι ακόμα σε διαγωνιστική διαδικασία.

Για την ομαλή συνέχιση και ολοκλήρωση του μεγάλου έργου, θα πρέπει αυτό να ενταχθεί στην επόμενη προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 (διαδικασία phasing). Στην περίπτωση αυτή, το 16% του προϋπολογισμού (24 εκ. ευρώ) θα ενταχθεί στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο (λήξη 12/20-15) και το υπόλοιπο ποσοστό 84% (126 εκ ευρώ) στην επόμενη.

Ο Αριστείδης Μπαλτάς αναφέρει ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει επεξεργαστεί σχέδιο χρηματοδότησης του μεγάλου έργου για την ένταξή του στη νέα προγραμματική περίοδο (phasing), το οποίο έχει καταθέσει στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Σύμφωνα με έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Εκπαιδευτικών δράσεων  με αρ. πρωτ. 3905/28-5-2015, το έργο αποτελείται από τα ακόλουθα στάδια:

1. Διαδραστικά  συστήματα Α φάσης (Π/Υ 42.856.730 ευρώ): Μόλις υπογραφεί και εκδοθεί σε ΦΕΚ η ΚΥΑ τροποποίησης σύνθεσης της διακομματικής επιτροπής που ελέγχει τα στάδια εξέλιξης της διαγωνιστικής διαδικασίας, θα εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις προσωρινού μειοδότη και στη συνέχεια τα σχέδια συμβάσεων θα σταλούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο.

2. Κινητά εργαστήρια Α φάσης (Π/Υ 14.821.250 ευρώ): Οι συμβάσεις είναι σο τελικό στάδιο ελέγχου από τη διαχειριστική αρχή και μπορούν να τεθούν προς υπογραφή εντός του Ιουνίου 2015.

3. Διαδραστικά συστήματα Β φάσης (Π/Υ 40.681.550 ευρώ) και Κινητά εργαστήρια Β φάσης (Π/Υ 73.006.200 ευρώ): Έχουν συνταχθεί τα τεύχη προκήρυξης.

Εκκρεμεί η σύσταση της διακομματικής επιτροπής που ελέγχει τα στάδια εξέλιξης των διαγωνιστικών διαδικασιών καθώς και η έγκριση από την ΥΑΠ και την Ψηφιακή Σύγκλιση. Τα τεύχη τεχνικών προδιαγραφών τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση και η επεξεργασία σχολίων ολοκληρώθηκε στις 30/5/2015.

πηγή news.gr

Comments are closed.