Open Close

Τι ειπώθηκε σε συνάντηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών με τον κο Πιλάλη για τους αναπληρωτές

Το Σάββατο 13/6 επιτροπές αναπληρωτών πραγματοποίησαν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΟΠΑΙΘ διεκδικώντας μαζικούς μόνιμους διορισμούς και κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών. Αντιπροσωπεία συναδέλφων συναντήθηκε με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του αναπληρωτή υπουργού, κ. Πιλάλη.

Στην συνάντηση αναδείχθηκε η κρίσιμη κατάσταση των σχολείων και τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι αναπληρωτές. Κατατέθηκε το σύνολο των αιτημάτων για τα ζητήματα των διορισμών και των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών, όπως αυτά έχουν διατυπωθεί στις αποφάσεις των σωματείων, και απαιτήσαμε την σαφή τοποθέτηση και απάντηση από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας. Στην συζήτηση που ακολούθησε θέσαμε ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας για το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα:

Στην ερώτηση μας για τον αριθμό των διορισμών, η απάντηση ήταν ότι κινούνται στην κατεύθυνση για 2500-3000 μόνιμους διορισμούς σε όλες τις βαθμίδες και δήλωσε ότι είναι λάθος το 3500 που πρόσφατα κυκλοφόρησε. Επίσης για τις 1400 επαναπροσλήψεις των διαθέσιμων τόνισε ότι λογίζονται ως νέοι διορισμοί!!!

Για τον τρόπο διορισμού μας ενημέρωσε ότι η επιτροπή διορισμών που έχει συσταθεί με εκπροσώπους των δύο ομοσπονδιών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, η πρόταση του υπουργείου περιλαμβάνει τον συνυπολογισμό της τελευταίας επιτυχίας, με ένα συντελεστή, στον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που συμμετείχε ο κάθε εκπαιδευτικός και την προϋπηρεσία με άλλο συντελεστή, τονίζοντας ότι η προϋπηρεσία αποτελεί τεκμήριο διορισμού ενώ η ημερομηνία κτήσης του πτυχίου όχι, καθώς ο συνυπολογισμός τους θα οδηγήσει σε υπολογισμό του πτυχίου δύο φορές! Ωστόσο δεν έγινε σαφής η κατεύθυνση της συζήτησης που διεξάγεται στην επιτροπή και επισημάνθηκε ότι η όποια πρόταση θα αποτελεί μεταβατικό σύστημα διορισμών.

Στις διευκρινήσεις που ζητήθηκαν αναφορικά με τις διαρροές περί μοριοδότησης των τυπικών προσόντων για την κατάταξη στους πίνακες διορισμών δεν τις επιβεβαίωσε αλλά ούτε δεσμεύτηκε για το αντίθετο. Επίσης, δήλωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η διεξαγωγή νέου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Διαβάστε περισσότερα στο xenesglosses.eu

Comments are closed.