Open Close

Οδικός χάρτης για το νέο εξεταστικό

Πρόσβαση στις σχολές αστυνομίας, Πυροσβεστικής, στα ΤΕΦΑΑ και τις μουσικές σχολές από όλα τα επιστημονικά πεδία και χωρίς 5ο μάθημα εξασφαλίζει το εξεταστικό σύστημα του 2016. Αυξάνει τις επιλογές των υποψηφίων και μάλιστα χωρίς 5ο μάθημα  επιτρέπει σε κάποιες περιπτώσεις διαφορετικό συνδυασμό μαθημάτων για την ίδια σχολή.

Οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα μπορούν του χρόνου να διαλέξουν από 140 ως 300 σχολές και τμήματα ανάλογα με το συνδυασμό μαθημάτων που θα κάνουν. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την κατάταξη σχολών ανά πεδίο και τους συντελεστές του κάθε μαθήματος  βαρύτητας.

Οι μαθητές της Β’ Λυκείου που θα διεκδικήσουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 μια θέση στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ έχουν πλέον ολοκληρωμένο τον οδικό χάρτη του νέου εξεταστικού συστήματος προκειμένου να διαλέξουν τα 5 μαθήματα που θα παρακολουθήσουν και να οργανώσουν την προετοιμασία τους. Προς το τέλος της χρονιάς θα επιλέξουν αν θα εξεταστούν σε 4 ή σε 5 μαθήματα με αυξημένες πλέον επιλογές ακόμη για όσους αποφύγουν την εξέταση στο 5ο μάθημα.

Τα βασικά συμπεράσματα από τις ανακοινώσεις του υπουργείου

  • Ένας υποψήφιος μπορεί να επιλέξει τις σχολές Αστυνομικών, Αστυφυλάκων, Πυροσβεστικής, Μουσικής και τα ΤΕΦΑΑ από όλα τα επιστημονικά πεδία και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να εξεταστεί σε πέμπτο μάθημα.
  • Οι σχολές Γεωπονίας, Βιολογίας, Χημείας, κάποιες πανεπιστημιακές Πληροφορικήςκαι όλα τα ΤΕΙ Πληροφορικής αποτελούν επιλογές από δύο επιστημονικά πεδία και μάλιστα με διαφορετικό συνδυασμό από 4 μαθήματα 
  • ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1ο Στη σχολή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ έχει πρόσβαση από την 2η Ομάδα Προσανατολισμού με Φυσική – Χημεία –Μαθηματικά – και από την 3η Ομάδα Προσανατολισμού  με Μαθηματικά – Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον – Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. 
  • ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2ο Στις Γεωπονικές μπορεί να έχει πρόσβαση ένας υποψήφιος από τη 2ηΟμάδα με Φυσική – Χημεία – Βιολογία ή με Φυσική – Χημεία – Μαθηματικά
  • Σημαντικός αριθμός σχολών είναι προσβάσιμος με 4 εξεταζόμενα μαθήματα

Η πολυπληθέστερη σε σχολές Ομάδα είναι αυτή των Θετικών Επιστημών απ’ όπου ένας υποψήφιος που θα εξεταστεί σε 4 μαθήματα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 210 σχολές. Αν επιλέξει να εξεταστεί και σε 5ο μάθημα μπορεί να έχει πρόσβαση με Ιστορία Γενικής Παιδείας σεάλλες 34 σχολές των Επιστημών Εκπαίδευσης ή σε επιπλέον 89 σχολές των επιστημών Υγείας με Βιολογία.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο 360pedia.gr

Comments are closed.