Open Close

ΠΟΣΥΠ: Οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Εκπαίδευσης στο σημείο μηδέν

Κοι Υπουργοί, Κε Γενικέ,

Στο  Ν.4172/2013 «Φορολογία εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4046/2012, του ν. 4093/2012 και του ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις» που αφορούσε στην  εφαρμογή των πιο σκληρών μνημονιακών πολιτικών στο χώρο της οικονομίας, υπάρχει το άρθρο 82 σχετικά με τον χώρο της εκπαίδευσης, με το οποίο χιλιάδες εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είτε τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, είτε αναγκάστηκαν, για να αποφύγουν την διαθεσιμότητα, να μεταταχθούν υποχρεωτικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ή σε θέσεις διοίκησης.

Με την διαδικασία αυτή η διοίκηση της εκπαίδευσης απόκτησε ένα πλήθος 650 περίπου υπαλλήλων που εδώ και δύο έτη υπηρετούν στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Εκπαίδευσης, δίνοντας μια ανάσα στις υποστελεχωμένες αυτές δομές του Υπουργείου Παιδείας. Σημειώνουμε ότι οι εν λόγω Υπηρεσίες, στερούνται οργανισμού, ώστε διαχρονικά η κάθε πολιτική ηγεσία να εξυπηρετεί ρουσφετολογικά τις χιλιάδες αποσπάσεις εκπαιδευτικών.

Σήμερα μετά από 2 χρόνια, με την επανασύσταση των ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ και την επαναφορά των εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα, ένας αριθμός περίπου 450 καθηγητών που εξαιρέθηκαν της διαθεσιμότητας και μετατάχθηκαν ως διοικητικοί υπάλληλοι όπως αναφέρουμε παραπάνω, έχουν τη δυνατότητα να επανέλθουν στο εκπαιδευτικό τους έργο, αφήνοντας τη διοίκηση.

Επίσης 200 με 250 εκπαιδευτικοί που μετατάχθηκαν σε διοικητικές θέσεις με τον Ν. 4172/2013, σύμφωνα με εξεταζόμενη πρόταση θα γυρίσουν υποχρεωτικά στην εκπαίδευση αν ανακληθούν οι μετατάξεις.

Συνολικά λοιπόν ένας αριθμός περίπου 650 με 700 διοικητικών υπαλλήλων των Περιφερειακών Υπηρεσιών, σε σύνολο περίπου 2300, θα εγκαταλείψουν πιθανόν στο αμέσως προσεχές διάστημα τις παραπάνω υπηρεσίες. Επιπλέον σε αυτό τον αριθμό θα πρέπει να προστεθούν και 100 περίπου επικείμενες συνταξιοδοτήσεις διοικητικών υπαλλήλων.

Διαβάστε περισσότερα στο xenesglosses.eu

Comments are closed.