Open Close

Επιχειρηματίες πίσω από την κίνηση κατά Μπαλτά

Ανοιχτή  επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων, την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. και τα ΜΜΕ απευθύνει ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός. Υποστηρίζει ότι η επικοινωνιακή καταιγίδα εναντίον της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. που κατευθύνεται από μια ομάδα πολιτικών, επιχειρηματιών και ΜΜΕ δεν στήθηκε υπέρ της Παιδείας, αλλά εξυπηρετεί σκοτεινές σκοπιμότητες με κεντρικό στόχο τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και τη μετατροπή του δημόσιου αγαθού της Παιδείας σε προνόμιο για ελάχιστους.

Παραθέτει μάλιστα κάλεσμα μεγάλου ιδιωτικού σχολείου για την συγκέντρωση που πραγματοποίησε η «κίνηση κατά Μπαλτά» σε κλειστό γυμναστήριο του Αμαρουσίου όπου φαίνεται ότι επιστρατεύθηκαν ακόμη και τα σχολικά λεωφορεία για να μεταφέρουν «αγανακτισμένους» γονείς. Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή.

«ΤΣΕΚΟΥΡΙ» ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ «ΟΧΙ ΜΠΑΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Παρακολουθώ, όπως και όλοι οι συμπολίτες μας, την πρωτοφανή σε ένταση και προβολή από συγκεκριμένα ΜΜΕ επίθεση που δέχεται τις τελευταίες εβδομάδες η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Σε κάθε δημοκρατία η αμφισβήτηση και η κριτική με λόγο και επιχειρήματα είναι αναγκαία. Όμως η «ιερή οργή», ο φανατισμός και η υστερία κρύβουν σκοπιμότητες και είναι χρέος μου, απέναντι στους εκπαιδευτικούς, στους εργαζόμενους και στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, να αναδείξω κάποιες από αυτές με σκοπό να ακουστεί και η άλλη πλευρά, η οποία εντέχνως καταπνίγεται.

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι κάθε νέα απόπειρα νομοθέτησης στο χώρο της Παιδείας είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Το σύστημά μας, είναι διαχρονικά δομημένο με σαθρά υλικά, χωρίς σοβαρό σχέδιο και όραμα στρατηγικής. Ωστόσο, είναι απαραίτητο και επείγον να αναμορφώσουμε την εκπαίδευση και να τη διασυνδέσουμε με την παραγωγική διαδικασία, με κύριους στόχους τη λείανση των ανισοτήτων και τη δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου αναπτυξιακού μοντέλου που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση προσφέροντας προοπτικές σε χιλιάδες νέους ανθρώπους.

Σήμερα, μετά από 5 χρόνια άγριων μνημονιακών πολιτικών, η δημόσια εκπαίδευση αιμορραγεί. Οι δαπάνες για την παιδεία έχουν συρρικνωθεί βάναυσα, σχολεία έχουν βιαίως συγχωνευτεί, οι μισθοί και οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών έχουν κατακρημνισθεί, η σχολική διαρροή, άρα και ο αριθμός των NEEts (των νέων έξω από την εκπαίδευση, την κατάρτιση, την εργασία) διογκώνεται.

Διαβάστε όλη την επιστολή στο 360pedia.gr

Comments are closed.