Open Close

Επανεξέταση του θέματος των σχολικών εκδρομών

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προτίθεται από την καινούργια σχολική χρονιά να επανεξετάσει το θέμα των σχολικών εκδρομών, διασφαλίζοντας ότι τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που θα αναλαμβάνουν τη μεταφορά και τη διαμονή των μαθητών θα είναι πιστοποιημένα, οι δε μαθητές πλήρως ασφαλισμένοι με συμβόλαια που θα επισυνάπτονται στα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Τα παραπάνω αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή κ. Νικολόπουλου  που ζητούσε να μάθει μεταξύ των άλλων για το αν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να προβεί σε τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας, που αφορά τις σχολικές εκδρομές καθώς και αν θα ζητηθεί η συνδρομή των Συλλόγων Διδασκόντων, Γονέων και Κηδεμόνων.

Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρεται στο ατυχές περιστατικό του 3ου ΓΕΛ Άρτας το οποίο εξαπατήθηκε από εκείνο το Τουριστικό Πρακτορείο, που είχε αναλάβει την πραγματοποίηση της σχολικής εκδρομής στο CERN, με αποτέλεσμα, οι μαθητές να βρεθούν απροστάτευτοι σε ξένη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο το αρμόδιο Υπουργείο για την Παιδεία θα έπρεπε να αναθεωρήσει το πλαίσιο νομοθεσίας περί των σχολικών εκδρομών, βάζοντας επιπλέον ασφαλιστικές δικλείδες, για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

Comments are closed.