Open Close

Πότε θα γίνουν οι πανελλαδικές το 2016

Πρώτα ενδοσχολικές και μετά πανελλαδικές φαίνεται ότι θα έχουμε το σχολικό έτος 2015-16, όπως προκύπτει και από δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Για το θέμα τοποθετήθηκε πρώτα η πρώην υφυπουργός Παιδείας κα Χριστοφιλοπούλου η οποία επισήμανε μεταξύ των άλλων ότι «θέλουμε η διαδικασία πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, να ακολουθεί την εξής σειρά. Ολοκλήρωση των ενδοσχολικών εξετάσεων, αποφοίτηση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου και μετά συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις».

Ο Τάσος Κουράκης τοποθετήθηκε στο πιο πάνω αίτημα λέγοντας ότι εκτιμά ως θετική τη δήλωση – θέση της κυρίας Χριστοφιλοπούλου ότι πρέπει πρώτα να υπάρχει μια ολοκλήρωση των ενδοσχολικών εξετάσεων και μετά πανελλαδικές. Αυτό κάνουμε ήδη.

Ως news.gr σημειώνουμε ότι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας δε γίνεται αναφορά στο χρόνο διενέργειας των εξετάσεων σε αντίθεση με το νόμο 4310 (άρθρο 58 παρ.1) που ανέφερε ότι οι εξετάσεις διεξάγονται, μετά την απόλυση του μαθητή από το Λύκειο, σε πανελλαδικό επίπεδο. Η νέα παράγραφος που αντικαθιστά αυτή του νόμου 4310 ορίζει ότι
«Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων των Πανεπιστημίων, των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.) και Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.), των Σχολών της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, καθώς και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού διεξάγονται σε πανελλαδικό επίπεδο με θέματα από την εξεταστέα ύλη της τάξης αυτής που προκύπτουν αποκλειστικά από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων».

 Καλόγηρος Βασίλειος – newsbeast.gr

Text-to-speech function is limited to 100 characters

Comments are closed.