Open Close

Συνέντευξη σε ανοικτή ακρόαση στα σχολεία οι υποψήφιοι Διευθυντές – Ποια θα είναι η διαδικασία

Ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης με δήλωση του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή την Τρίτη το βράδυ σημείωσε πως είναι ενδιαφέρουσα η πρόταση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Σεβαστάκη η οποία μιλάει για συνέντευξη των υποψήφιων Διευθυντών σε ανοικτή ακρόαση.

Μια ανοικτή δημόσια διαδικασία όπου οι υποψήφιοι Διευθυντές θα δέχονται ερωτήσεις ως προς το όραμά τους, για την εκπαίδευση, το πως σχετίζεται το σχολείο με την κοινωνία και άλλα. Από αυτήν τη διαδικασία θα βγαίνουν τα συμπεράσματα, αν θα πρέπει να ψηφιστεί ή όχι.

Συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας τόνισε πως στη συνέντευξη των υποψηφίων μπορεί να υπάρχει μια διαδικασία ερωτήσεων – απαντήσεων  και οι υποψήφιοι να μην αποτιμούνται από μόρια.

Τονίζει πως παρατηρήσεις και προτάσεις για την επιλογή των στελεχών προφανώς και θα ληφθούν για να γίνει το καλύτερο που μπορεί να γίνει. Ο τρόπος έτσι όπως το περιγράφει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Σεβαστάκης σημειώνει ο Υπουργός οδηγεί σε μια «ανάθεση ευθύνης και δημοκρατίας στους ίδιους τους συναδέλφους»

«Αυτό είναι μια μεγάλη τομή. Μπορεί να έχει λάθη μπορεί να χρειάζεται διόρθωση, γι” αυτό λέμε ότι έχει μεταβατικό χαρακτήρα και γι” αυτό λέμε ότι θα είναι το πολύ ένα ή δύο χρόνια, όπου εκεί να πάμε μετά όλοι μαζί συζητώντας και ένα πολύ καλύτερο σύστημα, πολύ δημοκρατικότερο, πολύ πιο δίκαιο αν θέλετε.» πρόσθεσε ο Αναπληρωτής Υπουργός

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr

Comments are closed.