Open Close

Δήλωση Γενικού Γραμματέα ΥΠΟΠΑΙΘ καθ. Δημήτρη Χασάπη για τα πρόσφατα δημοσιεύματα

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Γενικού Γραμματέα ΥΠΟΠΑΙΘ καθ. Δημήτρη Χασάπη

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» της 24/4/15, το οποίο αναπαράχθηκε αυθημερόν από την ιστοσελίδα alfavita.gr, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων καθ. Δημήτρης Χασάπης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανέστειλα τα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, παραιτήθηκα από την επιστημονική ευθύνη των επιστημονικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που συμμετείχα και διέκοψα όλες τις επαγγελματικές εκπαιδευτικές μου δραστηριότητες.
Στο πλαίσιο διακοπής όλων των δραστηριοτήτων που δεν σχετίζονται με τα καθήκοντα που ανέλαβα παραιτήθηκα και από μέλος του Δ.Σ. της Μοντεσσοριανής Σχολής Αθηνών Μαρία Γουδέλη, μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας του κοινωφελούς «Ιδρύματος Μαρίας & Σωτήρη Γουδέλη», πρόεδρος της οποίας είναι σήμερα ο καθ. Ευτύχης Μπιτσάκης.
Για όσους δεν γνωρίζουν η Μαρία και ο Σωτήρης Γουδέλης υπήρξαν πρωτοπόροι εκπαιδευτικοί, που αγωνίστηκαν για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις της εκπαίδευσης και ανάλωσαν την ζωή τους για την εκπλήρωση του παιδαγωγικού τους οράματος, ιδρύοντας και λειτουργώντας τη Μοντεσσοριανή Σχολή Αθηνών Μαρία Γουδέλη, για την υποστήριξη της οποίας κληροδότησαν την περιουσία τους.
Τα ηθικο-πολιτικά φληναφήματα περί δημόσιου και ιδιωτικού σχολείου, νομίμων και ηθικών ενεργειών, αξιοκρατικών και οικογενειοκρατικών επιλογών, που διακοσμούν το δημοσίευμα για να συγκαλύψουν τις προθέσεις των εμπνευστών, συγγραφέων και αναπαραγωγών του, αντιπαρέρχομαι ως ανοησίες ανάξιες σχολιασμού.
Με την ευκαιρία, όμως, διαβεβαιώνω όλους τους ενδιαφερόμενους ότι δεν πρόκειται να ενδώσω σε πιέσεις που αποσκοπούν στην προώθηση ιδιοτελών συμφερόντων και εγγύηση για αυτό αποτελούν οι επιλογές και οι δραστηριότητες που καθόρισαν τον επαγγελματικό μου βίου.

Comments are closed.