Open Close

Οι πρυτάνεις ζητούν να ολοκληρωθούν οι θητείες τους

Να εξαντλήσουν τις θητείες τους ζητούν ξεκάθαρα οι πρυτάνεις. Καλούν το υπουργείο να δώσει περισσότερο χρόνο για διάλογο σχετικά με τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής πρυτανικών αρχών και σύνθεσης των συλλογικών οργάνων. Ο υπουργός δεν δεσμεύτηκε και  έδωσε διευκρινήσεις για τις πολιτικές αποφάσεις σε σχέση με την αλλαγή στον τρόπο εκλογής πρυτανικών αρχών.

Μεγάλης έκτασης αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Πανεπιστημίων και ρύθμιση μείζονος σημασίας θεμάτων χαρακτηρίζουν οι πρυτάνεις τα όσα προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο του Υ.ΠΟ.ΑΙ.Θ.

Στην ομόφωνη απόφαση που εξέδωσαν μετά την έκτακτη σύνοδο του Σαββάτου ζητούν

  • να δοθεί από το Υπουργείο  ο  χρόνος που απαιτείται, ώστε η πανεπιστημιακή κοινότητα στο σύνολό της να έχει τη δυνατότητα να διαβουλευθεί και να τοποθετηθεί επί των διατάξεων του σχεδίου
  • απαιτείται ενδελεχής μελέτη αναφορικά με τον τρόπο σύνθεσης των συλλογικών οργάνων διοίκησης με στόχο την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας των Ιδρυμάτων
  • απαιτείται περαιτέρω μελέτη του θέματος αναφορικά με τον τρόπο εκλογής των μονοπρόσωπων οργάνων διοίκησης
  • απαιτείται προσεκτικότερος έλεγχος ώστε με τις εισαγόμενες αλλαγές να μη διαταράσσεται η συνεκτικότητα του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των Πανεπιστημίων.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο 360pedia.gr

Comments are closed.