Open Close

Τι αλλάζει στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η ρύθμιση των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε ιδιωτικές δομές εκπαίδευσης έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων, φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και κέντρων ξένων γλωσσών. Με κύριο μοχλό τον κίνδυνο απολύσεων, η αντίδραση εστιάζεται σε αυτή τη φάση στην καθιέρωση αργιών και διακοπών στα φροντιστήρια, στην απαγόρευση της λειτουργίας φροντιστηρίων μέσα στα ιδιωτικά σχολεία και στο ότι δεν προηγήθηκε διάλογος με τους ιδιοκτήτες.

Από την άλλη πλευρά οι εκπαιδευτικοί της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι που ανακτούν εργασιακά δικαιώματα που είχαν απολέσει τα τελευταία δύο χρόνια και προσδοκούν σε μια συλλογική σύμβαση που θα εξορθολογίσει και τις αμοιβές τους οι οποίες σε κάποιες ακραίες αλλά υπαρκτές περιπτώσεις, σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, είχαν κατρακυλήσει σε εξευτελιστικά επίπεδα ακόμη και των δύο ευρώ την ώρα.

Όπως είπε στην εκπομπή της Μάχης Νικολάρα, Υπόθεση Παιδεία, στον Alpha 989 ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης σύντομα θα αρθεί και το καθεστώς απεριόριστων και αναιτιολόγητων απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία που είχε θεσμοθετήσει ο επί σειρά ετών πρόεδρος των Αρσακείων Γιώργος Μπαμπινιώτης κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας. Η ρύθμιση που θα επαναφέρει τον έλεγχο των απολύσεων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαίδευσης περιλαμβάνεται στο νόμο του υπουργείου Εργασίαςγια την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

Ο Τάσος Κουράκης διαβεβαιώνει επίσης ότι υπάρχει και ο χρόνος και η διάθεση από πλευράς υπουργείου να γίνει διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους για τυχόν τροποποιήσεις στο νόμο. Το γεγονός ότι επανέρχονται οι δομές εκπαίδευσης στην εποπτεία του υπουργείου Παιδείας θα έπρεπε να χαροποιεί, λέει ο κ. Κουράκης, τους ιδιοκτήτες τους καθώς δεν αντιμετωπίζονται από την ελληνική πολιτεία ως απλές εμπορικές επιχειρήσεις.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο 360pedia.gr

Comments are closed.