Open Close

Ξύπνα κόρη μου, τέλος οι διακοπές, είναι ώρα να πας σχολείο

Η μαμά προσπαθεί να ξυπνήσει την κόρη της πρωί πρωί για να πάει σχολείο:

-Ξύπνα κόρη μου μου είναι ώρα να πας σχολείο.

- Δεν θέλω να πάω σχολείο θέλω να κοιμηθώ!!

-Ξύπνα παιδί μου είναι ώρα.

-Δε θέλω σου λέω άσε με….

-Και γιατί δεν θέλεις να πας σχολείο;

-Θέλω να κοιμηθώωωω!!!

-Αυτό δεν είναι δικαιολογία για να μην πας σχολείο.

-Ε και γιατί να πάω;

-Γιατί είσαι 29 χρονών και είσαι δασκάλα!!!

από το blog  http://amprakatampra.blogspot.gr μιας δασκάλας που με χιουμοριστικό τρόπο μας βάζει σιγά σιγά στο πνεύμα της δουλειάς.

Η επιστροφή στη δουλειά μετά από πολλές μέρες απουσίας είναι συνήθως δυσάρεστη για τους περισσότερους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως επαγγέλματος. Εάν δεν ανήκεις στους «workaholics», κοινώς σε εκείνους που ανυπομονούν να επιστρέψουν γιατί έχουν αναπτύξει κάποιου είδους εθισμό με τη δουλειά τους, η μετάβαση από τη μια κατάσταση στην άλλη είναι πρόκληση. Υπάρχουν όμως τρόποι που αν τους εφαρμόσεις θα κάνεις την επιστροφή σου στην καθημερινότητα ευχάριστη και ομαλή.

Σχεδίασε την επιστροφή σου νωρίτερα. Εάν ξεκινάς τη δουλειά σου Δευτέρα μετά από δύο εβδομάδες διακοπών, προτίμησε να γυρίσεις μία με δύο μέρες νωρίτερα και όχι την Κυριακή το βράδυ. Η επιστροφή στο σπίτι είναι από μόνη της μια σημαντική αλλαγή, οπότε είναι καλό να δώσεις στον εαυτό σου το περιθώριο να εγκλιματιστεί προγραμματίζοντας στιγμές διασκέδασης με φίλους ή με την οικογένεια.

Επικοινώνησε με συναδέλφους για να ενημερωθείς. Δε χρειάζεται να περιμένεις να φτάσεις στο χώρο εργασίας για να μάθεις τι έχει συμβεί όσο έλειπες. Μιλώντας με τους συναδέλφους σου μερικές μέρες νωρίτερα, μπορείς να ενημερωθείς για όλα τα νεότερα της δουλειάς ώστε να είσαι προετοιμασμένη και ίσως να μπορέσεις να προγραμματίσεις έγκαιρα όσα πρέπει να κάνεις την πρώτη μέρα στη δουλειά.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο fresheducation.gr

Comments are closed.